Systemtekniker Middleware

Systemtekniker Middleware

Det ska vara enkelt och tryggt att starta och driva företag. Vi på Bolagsverket registrerar när företagen startar och gör ändringar. Informationen om företagen gör vi tillgänglig så att den skapar värde för samhället och vi strävar efter att informationen ska flöda fritt och gynna näringslivet.
Bolagsverket står inför en spännande förflyttning där vi tar tillvara på digitaliseringens möjligheter.

Vi är ungefär 550 medarbetare och vi sitter i samma lokal i centrala Sundsvall. Att vi sitter tillsammans gör att vi får ett smidigt samarbete i vardagen. Sundsvall är en stark it-region med flera myndigheter som vi samarbetar med.

Våra värdeord är viktiga för oss: kompetens, engagemang och kundnytta. De beskriver hur vi vill vara mot varandra och mot våra kunder. Vi vill att du ska trivas här.
Läs mer om våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Arbetsuppgifter
Vi är ett sammansvetsat team som ingår i it-avdelningen och söker nu en engagerad kollega som vill vara med och utveckla framtidens it-system. I vår sektion för teknisk infrastruktur som ingår i enheten it-produktion ansvarar vi bl a för drift av myndighetens it-tjänster samt för utveckling och underhåll av den tekniska infrastrukturen.

Du kommer att arbeta brett och vara länken mellan infrastruktur och systemutveckling. I ditt ansvarsområde ingår att aktivt arbeta med applikationsutveckling och automatisering. Du kommer att utvärdera och implementera framtidstekniker såsom Docker och Kubernetes och säkerställa att våra system körs på ett effektivt, enhetligt och tillförlitligt sätt. I rollen ingår att genomföra ny- och vidareutveckling, driftsättningar, administration, felsökning och optimering av Middleware-produkterna.

Bolagsverkets miljö är idag främst baserat på Linux och produkterna Jboss, Apache, MQ och Tuxedo.

Du kommer även att arbeta med projektarbete och utredningar kring frågor och uppgifter som rör uppsättning/konfiguration av tekniska miljöer. Samverkan med andra myndigheter ingår också i rollen, såsom med externa leverantörer. Du blir en av våra nyckelpersoner i våra framtida teknikval.
Arbetstid utanför ordinarie kontorstid förekommer

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen inom it eller annan utbildning eller aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet inom arbetsområdena systemteknik med Linux/Unix som plattform och/eller Java eller C++ baserade applikationsservrar. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare arbetat inom något av följande områden,
  • containerteknologier som docker och kubernetes.
  • saltstack, ansible, puppet eller liknande produkter.
Du har en positiv inställning, arbetar strukturerat med vilja att självständigt kunna lösa olika uppgifter. Du är duktig på att kommunicera och trivs med att och samarbeta med andra.

För att trivas i rollen behöver du vara analytiskt lagd, dvs du trivs att arbeta med komplexa frågor. Vidare har du ett stort teknikintresse och drivs av att arbeta med att förbättra och utveckla den tekniska infrastrukturen.

Sök till oss och var med på den spännande digitaliseringsresan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast:2020-10-04

Referensnummer: 46/20

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Håkan Linder Sektionschef 060-18 47 31, 070-851 33 50

Facklig företrädare
Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST0771-670 670

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.
Mer info
Kontaktperson Håkan Linder
Telefon 070-851 33 50
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 okt 2020 (5 dagar kvar)