Systemutvecklare till våra självstyrande team

Systemutvecklare till våra självstyrande team

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Genom vårt verksamhetsområde Utveckling/IT driver vi den digitala utvecklingen för hela skogsnäringen. Vi skapar möjligheter inom digitalisering, bland annat genom Biometria Labs, vår avdelning för innovation där vi testar ny teknologi. Biometria ligger i teknisk framkant bland annat inom att utveckla utifrån Microsofts koncept Azure. Vi arbetar med agila metoder och stödjer oss på ramverket SAFe*. Merparten av verksamhetsområdet Utveckling/IT finns vid vårt kontor i Sundsvall.

Beskrivning
Vi söker juniora och seniora systemutvecklare till våra självstyrande team för webbapplikationer och till Business Intelligance.

Du kommer att tillhöra IT-avdelningen där vi produktutvecklar systemstöd till de IT-tjänster som Biometria

erbjuder till skogsbranschen och som Biometrias kunder använder för exempelvis inmätning för virkes-,

transport- och biobränsleaffärer.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du ingår i ett av våra utvecklingsteam där dina arbetsuppgifter är att utveckla de produkter som stödjer områdets IT-tjänster. Systemutvecklingen sker både i backend- och frontendmiljö. Även miljöhantering i form av script, deployment och API:er, tekniska utredningar samt arbete med systemarkitektur förekommer. Du ska också vid behov kunna agera i en scrummasterroll.

Som systemutvecklare har du ansvar för att stötta teamet i tekniska problemlösningar med utgångspunkt från slutanvändarens behov. Du har täta kontakter med andra systemutvecklare, UX-designers, IT-arkitekter, testare, verksamhetsutvecklare samt produktägare.

Vem är du?

Du är noggrann, kreativ, målfokuserad och har kvalitet som ledord. Du är orädd, nyfiken och gillar utmaningar. Vi ser gärna att du kan tänka utanför ramarna och vill ligga i framkant med de nyaste teknikerna inom Microsoft Azure. Du trivs med att vara del av ett team men du är också självgående och drivande inom ditt område. Du gillar att jobba i ett öppet samarbetsklimat i en grupp som har ett helhetsansvar för de produkter som finns inom produktområdet. Du har lätt för att samarbeta och vill utvecklas i takt med nya tekniksprång.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande Biometria, där du får möjlighet att vara med

att både påverka och utveckla för framtiden. Den agila metodiken, som omfattar både kravställning och systemutveckling, vill vi fortsätta att utveckla.

Vi bygger våra lösningar i huvudsak i Microsoft Azure med microservices och använder på backendsidan C#, .Net Core, WebAPI, Service bus, Service Fabric samt Kubernetes. I frontendmiljön är det HTML5, Angular, CSS, Typescript och Bootstrap. Vi strävar efter en DevOps kultur i form av jobb med CI/CD och tar ansvar för egna pipelines.

Biometria Utveckling & IT verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara - det är bra att vi är olika!
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.biometria.se/
Sista ansökningsdag 1 apr 2021 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Biometria är den nya organisationen för virkesmätning- och redovisning och är en fusion av fyra föreningar: SDC och virkesmätningsföreningarna VMF Nord, -Syd och -Qbera. Biometria bidrar till att affärer kan genomföras med högt förtroende på en korrekt grund genom opartisk mätning och redovisning. Vår roll är också att förmedla och förädla affärskritisk information mellan köpare och säljare av skogsindustriell råvara, att effektivisera administrationen mellan parterna och utveckla servicetjänster till nytta för våra medlemmar. Vi är 800 medarbetare och finns i hela landet.