Teknikchef

Teknikchef

Dina arbetsuppgifter

Som teknikchef kommer du att ansvara för kvalitetskontroller av existerande produkter, introduktion/elimination av produkter och att uppdatera och förbättra dessa. Tillsammans med platschefen aktivt arbeta med att hälsa, miljö och säkerhetsföreskrifterna (HSE) följs. Genom ett starkt och tydligt ledarskap kunna leda och ha en dialog med teamet för att följa AkzoNobels lagar, regler och standarder.
 • Identifiera risker och faror och vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa drift och säkerhet.
 • Ansvara för att driva HSE-frågor utifrån en högriskanläggnings perspektiv.
 • Använda standardiserade metoder för problemlösning och utveckling av projekt.
 • Säkerställa att långsiktiga projekt och planer är i fas och kommunicerade till medarbetarna.
 • Ge expertkunskap och input vid kapitalprojekt.
 • Leda, utveckla och motivera personalen för att säkerställa trivsel och ökad kunskap.
Din profil

För att lyckas i rollen som Teknikchef behöver du vara en stark ledare som ser styrkan i att jobba i ett team men även ser individuella prestationer. Du är trygg i din ledarroll och har erfarenhet av förändringshantering och tycker om att leda i en förändringsbenägen miljö. Du drivs av att leverera bra resultat och samtidigt hålla en hög kvalité och säkerhet.
 • Civilingenjör i kemiteknik
 • 5-7 års erfarenhet av processindustri
 • Kunskap inom HSE
 • Erfarenhet av Lean6Sigma
 • Dokumenterad erfarenhet av ledarskap
 • Tidigare erfarenhet av investeringsprojekt är meriterande
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
Övrig information

Detta är en heltidstjänst med placering på vår sajt i Stockvik, Sundsvall. Du kommer att få möjlighet att arbeta i en internationell miljö med stora möjligheter till personlig utveckling och karriär. Vi söker dig som drivs av att få jobba i intressanta och utmanande projekt med kollegor som delar din ambition, inställning och entusiasm till arbetet. Att jobba för att bolaget når sitt mål - att vara kundens, aktieägarnas och medarbetarnas förstahandsval, över hela världen.
Drogtest kommer att utföras innan anställning för att säkerställa en drogfri arbetsplats.

Sista ansökningsdag är 30 juni 2018. Vi läser ansökningar och genomför intervjuer löpande under processen och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Konsultia AB
Sista ansökningsdag 31 juli (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Surface Chemistry är en global företagsenhet, operativ i 50 länder och har ca 1500 anställda med sajter i Bridgewater, New Jersey, Singapore och Stenungsund. Huvudkontoret ligger i Chicago, USA.
En av Surface Chemistrys tre fabriker ligger i Stockvik som är en viktig del i företaget och vi ser idag en ökad efterfrågan. Industrier över hela världen är beroende av våra produkter och vår kemi vid tillverkning av vardagliga produkter såsom papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar.
Med en utgångspunkt där vi fokuserar på våra anställdas engagemang, säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en verksamhet i världsklass och byggt starka partnerskap med våra kunder.

Konsultia genomför denna rekrytering på uppdrag av AkzoNobel Specialty Chemicals.
Konsultia är specialiserade på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag.