Laboratorieingenjörer AkzoNobel PPC Stockvik

Laboratorieingenjörer AkzoNobel PPC Stockvik

Har du ett genuint serviceintresse och ett intresse för laborativt arbete i en organisation som utvecklas? Vill du arbeta på en avdelning med omväxlande arbete, starkt kundfokus och teamkänsla? Om ja, då kan du vara en av våra två nya Laboratorieingenjörer.


AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals (PPC) är en ledande global organisation i massablekningsteknik, kolloidal kiseldioxid och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknik som ofta används av kunder i en mängd olika industriella applikationer.


Avdelningen QC & Support ingår som en av tre grupper i Chemical Analysis och tillhör organisatoriskt Performance Chemicals RD&I. QC&Support fokusområde är främst att supporta Produktionen med löpande intermediära analyser samt kvalitetsanalyser på färdigproducerat materiel. QC&Support är även delaktiga i samarbeten med övriga avdelningar inom Expancel RD&I. På avdelningen jobbar åtta laboratorieingenjörer och en avdelningschef. Vi söker nu två Laboratorieingenjörer. Tjänsterna är tillsvidareanställningar.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som laboratorieingenjör kommer dina arbetsuppgifter till stor del bestå av utförandet av flertalet rutinanalyser samt att rapportera resultat från dessa på ett kvalitetssäkrat sätt. Du kommer att utföra enklare underhåll, service och kalibreringar av instrument samt utveckla och förbättra analysmetoder och arbetssätt på avdelningen. Möjlighet finns att ingå i olika uppdrag och projekt som pågår på siten. Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor.

Kvalifikationer
  • 3-årig högskoleutbildning inom området kemi, BMA eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom laboratorieverksamhet.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • God datorvana

För att klara av arbetet bra ser vi att du som person är serviceinriktad och analytisk. Du har god förmåga att lösa problem och att samarbeta med andra. Du motiveras av att ständigt bli bättre i ditt arbete och delar gärna med dig av kunskap och idéer som bidrar till teamets utveckling. Noggranhet och struktur är andra viktiga hörnstenar för denna tjänst. Du tycker om att arbeta med flera saker samtidigt och motiveras och lever upp till våra värderingar; Kunden i fokus, Uppfyller våra åtaganden,


Passion för att vara bäst och Vinna tillsammans. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas– både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.


Ytterligare information

Tjänsterna är två tillsvidareanställningar på heltid där du rapporterar till Group Manager QC & Support och är placerad i Stockvik.


Laboratoriet har öppet veckans alla dagar och vi arbetar enligt rotationsschema. Kvälls- och helgarbete förekommer regelbundet. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.


För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Jenny Ersson, Group Manager QC & Support, +46 70 344 02 80.


För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Ingeborg Lindgren, Talent Resourcing Partner, +46 70 286 95 77.


För fackliga frågor:


Sveriges Ingenjörer, Carl Nordlander +46 60 13 42 25


Unionen, Mattias Andersson, +46 60 13 41 69


Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@akzonobel.com


Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.akzonobel.com
Sista ansökningsdag 24 aug (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.