Regional Försäljningschef VS/Fastighet/Kyl – region nedre Norrland

Regional Försäljningschef VS/Fastighet/Kyl – region nedre Norrland

Ahlsell söker en Regional Försäljningschef till segment VS, Fastighet och Kyl - region nedre Norrland som sträcker sig över Dalarna, Gävleborg, Västernorrland, Jämtland och Härjedalen. Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Industri, Klimat och El. Nu erbjuds möjligheten till en intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från framgångsrik säljledning, kombinerat med goda ledaregenskaper värdesätts starkt.

Vill du med ett affärsmässigt och tydligt arbetssätt, samt lyhört och värderingstyrt ledarskap bidra till Ahlsells fortsatta framgång i nedre Norrland?

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG
Som Regional Försäljningschef hos Ahlsell i region nedre Norrland, får du chans att genom ett öppet, coachande och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv, dina säljchefer och medarbetare.

I denna roll kommer du arbeta nära dina säljare, säljchefer och regionens övriga regionala försäljningschefer samt butiksorganisationen. I syfte att effektivisera och utveckla en affärsmässig säljorganisation, bidrar du med dina kunskaper inom försäljning och din förmåga att leda framgångsrika team.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt.

Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald och visar öppenhet för nytänkande. Det ska vara trivsamt, roligt och samtidigt enkelt att vara både anställd och kund hos Ahlsell. Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje - finansiell framgång och att ha roligt på jobbet går hand i hand. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen.

Regional Försäljningschef för region nedre Norrland är en del av den regionala ledningsgruppen och du rapporterar till Regionchef Peter Skoglund som har fullt försäljnings- & resultatansvar för regionens totala verksamhet omfattandes 13 butiker, 1 distriktlager. 245 anställda och en omsättning på ca 2,6 miljarder. Tjänsten innefattar en del resor och vi ser gärna att du bor centralt inom regionen, till exempel Sundsvall eller Gävle.

Ditt ansvar och uppdrag i korthet:
  • Samordna och utveckla regionens säljchefer inom segment VS, Kyl och Fastighet.
  • Coachmöten och strukturerad uppföljning, med personalansvar för 2 säljchefer och totalt 35 medarbetare.
  • Driva försäljningen inom VS/Fastighet/Kyl, med tydliga KPIer, aktiviteter och uppföljning inom regionen, med målsättning att uppnå fortsatt stabil tillväxt.
  • Aktivt delta i den regionala ledningsgruppen och bidra med öppenhet, nytänk och affärsutveckling.
  • Planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt.
  • Ekonomisk uppföljning, samt delta aktivt i regionens strategiska affärsplanering och segmentens verksamhetsplaner.
OM DIG
Viktigast är att du trivs i ledarrollen och att du är intresserad av att utveckla dig själv och inspirera dina säljchefer och säljteam till utveckling och framgång. Med ett starkt engagemang, klart och inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

Då tjänsten även innebär att stötta och driva försäljning av hela Ahlsells utbud inom segmentet VS, Kyl och Fastighet, är det helt avgörande att du har ett starkt affärsmannaskap och resultatfokus, samt ett genuint intresse av att förstå dina kunders- och verksamhetens affär och utmaningar.

Du har ett modernt, agilt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som ledare seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt. Du har ett starkt renommé gällande förändringsledning, samt är trygg i rollen att leda samarbeten och utvecklingsprojekt internt.

För att lyckas i rollen som Regional Försäljningschef behöver du vara en naturlig ledare och tydlig i din kommunikation, samt förtroendeingivande, pedagogisk, lyhörd, empatisk och samtidigt skicklig på att driva affärsstrategiska beslut.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 41-45. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

Om ahlsell
Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 15 nov 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.