Applikationsingenjör inom rullningslager

Applikationsingenjör inom rullningslager

Är du utbildad ingenjör och har erfarenhet av kontruktion eller produktionsteknik? Vill du arbeta i en kundnära roll med många kontaktytor? Ta chansen att söka tjänsten applikationsingenjör hos SKF.

Om tjänsten
Som applikationsingenjör hos SKF Industrial Sales Sweden arbetar du med SKFs produkter för den roterande axeln. Du är med och utvecklar affären och du hjälper kunder i sina val av SKFs produkter. Arbetet innebär allt från att stödja den tekniska kundsupporten mot återförsäljare, till fördjupade analyser och beräkning av specifika applikationer för slutanvändare. Arbetet sker ofta i projekt som kunden driver i samarbete med SKF. Att resa och besöka kunder är en naturlig del av tjänsten och detta görs ofta genom sambesök med återförsäljare.
Inom affärsenheten finns idag 15 applikationsingenjörer. Applikationsteamet besitter en stor kunskap och mycket erfarenhet där kunskapsdelning är en naturlig del av vardagen.

En stor del av arbetet är också att stödja kontrakt innefattande Rotating Equipment Performance (REP). Inom REP fokuserar du på att bidra till att kunden ökar sina maskiners tillgänglighet genom att utreda-, föreslå- och genomföra förbättringar tillsammans med andra SKF kollegor/funktioner och kund. I detta sammanhang är det mycket viktigt att ha förståelse för underhåll och driftsäkerhet.

Du kommer jobba i "Kundteam Norr" och supportera kunder i ett område från Iggesund i söder och Narvik i norr. SKF har kontor i Kiruna, Gällivare, Luleå, Piteå och Örnsköldsvik. Kundteam Norr är ett sammansvetsat gäng där också säljare, kundservice, mekanisk service med flera ingår, och där alla hjälps åt som team.

Som applikationsingenjör rapporterar man till chefen för applikationsteknik som sitter i Göteborg.

Tjänsten som applikationsingenjör är placerad i en stad längs norrlandskusten, kanske i Sundsvall, Örnsköldsvik eller Umeå.

Dina arbetsuppgifter består till stor del av att;
 • Analysera och lösa tekniska frågeställningar för kund
 • Ta fram tekniska förslag för kund
 • Verifiera lagerarrangemang och tätningslösningar utifrån ett riskbaserat tänkande
 • Leda kundprojekt
 • Genomföra grundorsaksanalyser inklusive lagerundersökning och analys av lagerskador
 • Ta fram och medverka i utbildningar för kunder
 • I nära samarbete med säljare, kundservice och andra intressenter planera och utföra kundaktiviteter
 • Hålla dig uppdaterad på SKF:s produkter och användningsområden gällande i huvudsak lager, lagerenheter, underhållsprodukter och serviceerbjudande
Tjänsten är heltid med start enligt överenskommelse och du erbjuds en tillsvidareanställning hos SKF.

I övrigt erbjuder SKF sina anställda en inspirerande miljö där man får arbeta med både människor, teknik och relationer. Du får ingå i ett engagerat team med många dedikerade och tekniskt kunniga personer som alltid hjälper varandra och gemensamt arbetar för att våra kunder ska bli mer konkurrenskraftiga. Du får en unik möjlighet att jobba med utvecklingen av svensk industri i ett vinnande team.

SKF:s applikationsingenjörer är mycket uppskattade hos våra kunder!

Om dig
Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör och du har tidigare arbetat med underhålls- och/eller driftsäkerhetsarbete, eller med processutveckling. Kanske har du haft en roll som produktionstekniker, processutvecklare eller konstruktör.

Du är duktig på att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift, och i synnerhet duktig på att förmedla teknik.

Som person är du engagerad, öppen och nyfiken. Du är kreativ och tycker om att lösa problem tillsammans med andra. Du har en innovativ förmåga och är duktig på att skapa lösningar. Du är kommunikativ, gillar sociala kontakter och drivs av att skapa långsiktiga relationer.

Viktigt för tjänsten är;
 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning
 • Erfarenhet av underhålls- och/eller driftssäkerhetsarbete alternativt processutveckling
 • God kommunikativ förmåga
 • B-körkort
Meriterande är om du tidigare har arbetat i en processindustri eller inom rullningslagerteknik/applikationskunskap eller liknande. Meriterande är också om du har erfarenhet av att utreda, föreslå och genomföra tekniska förbättringar. Projektledning är också meriterande.

Vi kommer i denna rekryteringsprocess att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om SKF och Industrial Sales Sweden
SKF startade 1907 med en innovation som förändrade världen och våra lösningar fortsätter göra skillnad än idag. Tillsammans med 45 000 kollegor i 130 länder finns alla möjligheter att få världen att snurra mer effektivt.
Industrial Sales Sweden är SKF:s svenska försäljningsorganisation med ca 145 medarbetare, som ansvarar för försäljning av SKFs produkt- och serviceprogram till svenska industrikunder. Vi har en hög aktivitetsnivå och jobbar dynamiskt över avdelningsgränser där kundfokus och förbättringar ute hos kunder är våra centrala ledord. Vi drivs av en passion att hjälpa svensk industri att öka sin konkurrenskraft.

Läs mer om SKF på www.skf.se

Se hur ett samarbete kan gå till: CorPower - från idé till verklighet

https://www.youtube.com/watch?v=MmemBDYIYow

Om rekryteringsprocessen
SKF har i denna rekryteringsprocess valt att samarbeta med Adecco.

Sista ansökningsdag är 2021-08-13, men vänta inte med din ansökan då processen kan komma att avslutas tidigare.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen hör av dig.

Rekryteringskonsult Adecco:
Johanna Stighall på 073-684 73 81 eller johanna.stighall@adecco.se

Rekryterande chef på SKF:
Fredrik Hallström på 0705-17 10 12 eller fredrik.hallstrom@skf.com

Har du frågor angående registrering av din ansökan, var god kontakta Adeccos support via info@adecco.se

Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 13 aug 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.