Utbilda dig till IT-konsult på 12 veckor tillsammans med Academy!

Utbilda dig till IT-konsult på 12 veckor tillsammans med Academy!

Kan man bli IT-konsult på 12 veckor? Svaret är JA! Nu kan du utbilda dig till IT-konsult med en garanterat tillsvidareanställning efter examen. Vi förväntar oss ingen tidigare arbetslivserfarenhet inom området. Med rätt driv och engagemang tror vi att du kan ha det som krävs för att göra ett karriärsbyte! Efter att ha examinerat 850 konsulter inom Finance, IT och Technology sedan starten 2015 är det äntligen dags för Academy att starta upp sitt andra program i Sundsvall, denna gång inom C#.NET med arbetsort Gävle. Vi rekryterar på förmågor och därför inleds processen med tester som du hittar längre ner i annonsen. Då platserna är eftertraktade och vi tillsätter dem löpande rekommenderar vi dig att söka redan idag för att inte missa din chans! Vi har endast 5 platser med arbetsort Gävle - kommer en av plasterna bli din?

Information om uppdraget

Efter 12 veckors intensiv utbildning kommer du ut med värdefull kunskap inom verktyg och ramverk som är högt eftertraktade på arbetsmarknaden. Utöver detta har du en tillsvidare anställning som konsult hos Academic Work, en ny karriär inom IT-branschen som är i ständig utveckling och ett nätverk med såväl konsultkollegor som lärare. Läs nedan vad våra alumner Maria och Björn har att säga om utbildningen och det efterföljande arbetet som IT-konsult.

Jag sökte till Academy för att bredda min kunskap inom IT och trots 12 väldigt intensiva veckor så har jag aldrig haft så roligt! Otroligt proffsiga medarbetare och lärare
Maria Presits, C#.NET, Våren 2018.

Det en enorm trygghet att bli garanterad en fast anställning vid ett karriärsbyte, det kan ju inte bli mycket bättre än så!
Björn Green, C#.NET, Våren 2017

Information om utbildningen

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och feedbackdialog. Läs mer om utbildningsinnehållet som varvar teori och praktik och varför våra tidigare konsulter rekommenderar Academy.
 • Utbildningen som IT-konsult startar den 17 juni
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
 • Utbildningsort: Sundsvall
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Gävle
 • Antal utbildningsplatser i Sundsvall med arbetsort Gävle: Vi kommer ta in 5 konsulter
Rollen som IT-konsult

Efter utbildningen kommer du arbeta som IT-konsult hos Academic Work ute hos någon av våra kunder. Tidigare konsulter har arbetat i roller som bland annat systemutvecklare, testare och IT solution expert. Befattningar, branscher och storleken på bolagen kommer att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det. Något som vi har sett vara återkommande i samtliga av våra tidigare program är vikten av att komma ut på det första uppdraget genom att ha en prestigelös inställning och inskaffa sig värdefull erfarenhet för din utveckling i rollen som IT-konsult.

Du som kandidat söker generellt till programmet och om du går vidare kommer våra rekryterare att matcha dig och din personlighet med en potentiell kund. Till detta program finns det möjlighet att komma ut på uppdrag till bland annat Fujitsu.

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt som skriftligt.
 • Har klarat samtliga inledande tester med fokus på förmågor.
 • Har ett stort intresse för IT och programmering
För att lyckas i konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Rekryteringsprocessen startar därför med urvalstester som säkerställer att du har just det. Vi söker dig som är logiskt lagd med en problemlösningsförmåga, uthållighet och driv att klara av en tuff intensivutbildning. För att ha fallenhet för konsultrollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och är flexibel inför såväl nya arbetsuppgifter som olika roller.

Praktisk information
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av tester och två intervjuer. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då platserna kan fyllas innan rekryteringsdeadline.
 • Deadline att söka till programmet är: 28 april
 • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan. Vi går igenom urvalet löpande och platserna kan komma att fyllas innan deadline.
* Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen om du inte gjort och klarat de inledande testerna.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

VAD ÄR ACADEMY?

Vi är övertygade om att tiden är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!