SDC söker virkesmätare till fjärrmätningscentralen i Sundsvall!

SDC söker virkesmätare till fjärrmätningscentralen i Sundsvall!

Har du ett sinne för ordning och noggrannhet och vill vara med i digitaliseringen av virkesmätning? SDC söker dig som vill utvecklas tillsammans med företaget på fjärrmätningscentralen i Sundsvall. Det här är en fantastisk möjlighet att komma in hos ett välrenommerat och tryggt företag som är kedjan mellan skogen och industrin. Är SDC din nästa arbetsgivare? Sök tjänsten redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker tre vikesmätare till SDC.

Skogsbranschen utvecklas genom digitalisering och nya förväntningar från kunder och leverantörer. Genom den förändrade teknik- och utvecklingsprocessen som pågår inom virkesmätningen har SDC startat en fjärrmätningscentral som idag expanderas. Det är med glädje som vi på Academic Work hjälper vår goda samarbetspartner SDC att hitta flertalet nya medarbetare.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SDC. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SDC:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som virkesmätare hos SDC kommer du att arbeta med ankomstkontroller och mätning av virke via fjärrmätningscentralen i Sundsvall. Det innebär att du kommer att övervaka och ta in bilder från kameror via fotoriggar på virkesterminaler runt om i landet. Detta för att kunna mäta och bedöma kvalitén på råvaran för prissättning innan den kommer in till industrierna.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra mätningar av virkesbilar i bild
 • Ha kontakt med transportörer och virkesadministratörer
 • Medverka till utvecklingen av verksamheten både tekniskt, produktivitets- och kvalitetsmässigt
Tjänsten passar dig som har ett utvecklat ordningssinne och ett intresse för skogsindustrin där du får möjligheten att medverka i utvecklingen av fjärrmätning. Du kommer att få en grundlig introduktion där du arbetar nära andra virkesmätare. Företaget tillhandahåller även fortlöpande kompetensutveckling. Teamet du kommer arbeta i består av ca 20-30 medarbetare.

Vi söker dig som
 • Har fullständig gymnasieutbildning
 • Har god datavana
 • Talar och skriver på svenska då kontakter med kunder och chaufförer sker på språket
 • Har fullt färgseende, då det krävs för att kunna genomföra bedömningar och skiftningar av råvarorna
Det är meriterande om du har avslutad utbildning från naturbruksgymnasium. Har du ett stort intresse för skog ses även det som meriterande.

I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som trivs med varierande arbetstider då arbetet kommer att utföras i skift som fördelas under förmiddag-, dag,- eftermiddag-, natt, och helgskift. SDC söker dig som har ett sinne för detaljer och gillar ordning och reda. Självklart är du också en lagspelare som tycker om en arbetsmiljö där du tillsammans med dina kollegor hela tiden utbyter tankar, erfarenheter och kunskap. Samtidigt som du trivs i grupp väntar du inte in nya direktiv utan är självgående i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående Start om möjligt annars augusti enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid, skiftgång
 • Lön: Anställningsvillkor enligt gällande kollektivavtal för virkesmätning
 • Placering: Skepparplatsen 1, Centrala Sundsvall
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SDC:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SDC är Skogsnäringens IT-företag - ditt informationsnav när det gäller produktinformation, lagerförflyttningar och inmätning för virkes-, transport- och biobränsleaffärer. SDC har omkring 600 kundföretag med en omsättning på 180 miljoner kronor per år. Deras tjänster finns i hela kedjan mellan skog och industri. Idag har företaget omkring 120 stycken anställda. Enligt de anställda är det bästa med SDC är att IT och skog förenas på ett konkret sätt, dessutom är företaget lagom stort och du känner nästan alla på kontoret. Alla på SDC ska må bra och trivas på jobbet - det är ett av SDCs strategiska mål och de jobbar aktivt för att ge sina anställda goda personalförmåner.