Projektingenjör till talangprogram på Valmet!

Projektingenjör till talangprogram på Valmet!

Nu finns möjligheten att få en unik och givande start på din karriär hos Valmet! Detta är något för dig som lockas av att jobba hos ett företag där ni tillsammans arbetar för att skapa de bästa tekniska lösningarna inom massa,- pappers,- och energiindustrin. Till talangprogrammet söker de dig som är utbildad ingenjör och vill ta chansen att utmanas och utvecklas tillsammans med Valmet!

Information om uppdraget

Academic Work söker en ingenjör till avdelningen för Technical Sales till Valmets talangprogram som startar hösten 2019. Programmet är på heltid och ger dig en unik start på din karriär tack vare stort fokus på både introduktion och utbildningar från såväl Academic Work som Valmet.

Hos Valmet erbjuds du, utöver en varierad roll och arbetsvardag även ett talangprogram som består av följande delar;
 • Skräddarsydd utvecklingsplan
 • Lärarledd kompetensutveckling
 • Möjlighet att lära känna verksamheten tillsammans med övriga deltagare på talangprogrammet
 • Coachande samtal med din konsultchef
Vi letar efter dig som är nyfiken, ambitiös och som vill anta en professionell och personlig utmaning.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Valmet. Talangprogrammet löper under ett års tid och efter det är intentionen att du fortsätter din karriär på Valmet.

Technical Sales

Avdelningen är uppdelad i två undergrupper där säljarna arbetar fokuserat med att kontakta kunder och verka för affärer. Den tekniska säljavdelningen är däremot ett stöd till varje säljprojekt. Du kommer således få möjlighet att bidra med din tekniska kompetens i säljprocessen för att ta fram data och underlag till säljprojekten. Denna avdelning kännetecknas av korta ledtider och är rätt för dig som gillar att arbeta effektivt när ingen dag är den andra lik.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Ta fram tekniska specifikationer för offert underlag
 • Utföra kostnadsberäkningar
 • Projektering av tekniska lösningar för anläggningar
Tillsammans med dina kollegor kommer du till en början att vara projektingenjör. Via deltagande i säljprocessen tillsammans med mer erfarna personer kommer du så småningom att kunna utvecklas till Technical Sales Engineer där du självständigt erbjuder en teknisk kompetens till projekten.

Vi söker dig som

Vi söker dig med högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot industriell ekonomi, kemi-, miljö-, maskin- eller processteknik och som letar efter möjligheten att starta upp karriären hos en global arbetsgivare.

Vi ser också att du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift eftersom detta krävs i kontakten med kollegor och kunder.

Som person är du nyfiken och engagerad, du drivs av att få utveckla dig och din kompetens genom ett varierat, utmanande och spännande arbete. För att trivas i rollen tror vi också att du tycker om att arbeta som en del av ett team samt är relationsbyggande och kommunikativ. Vidare tror vi att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter, är prestigelös och besitter en vilja att alltid nå uppsatta mål.

Hos Valmet kan vi erbjuda dig en plats hos en arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare och ser till att varje persons individuella styrkor främjas. Här finns möjligheten att gå olika karriärvägar beroende på vem du är och vilka intressen du har, du kan exempelvis fördjupa dig i de tekniska bitarna men också gå mot en mer övergripande roll med mer kundkontakt. För dig som har ambition och vilja finns med andra ord goda möjligheter att utvecklas inom Valmet!

Övrig information
 • Start: 1/9 2019
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Sundsvall
 • Kontaktuppgifter: Matilda Andersson, 0607412208
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Valmet möts fantastiska talanger med varierande bakgrund. Deras arbete med att föra sina kunders verksamhet framåt kräver kreativitet, tekniska innovationer, kunskap om service och, viktigast av allt, teamarbete.
Varje dag delar Valmets team över hela världen känslan av att åstadkomma något fantastiskt - känslan av när allt fungerar tillsammans.

Se mer om hur det kan vara att arbeta på Valmet här!

Hos Valmet står tiden aldrig stilla, du välkomnas in en verksamhet under utveckling där nya idéer främjas, för tillsammans ska du och dina blivande kollegor skapa framtiden redan nu. Så för dig som vill arbeta i en kreativ, resultatorienterad och nyskapande miljö har vi ett arbete som du kommer trivas med att gå till varje dag!

Med över 12 500 medarbetare globalt är Valmet en ledande leverantör av teknik, automation och service inom massa-pappers- och energiindustrin. De arbetar tillsammans med sina kunder, förstår deras behov och problem samt hjälper till att skapa lösningar. Valmets starka teknikutbud omfattar såväl hela massafabriker och produktionslinjer för mjukpapper, kartong och papper, som kraftverk för produktion av bioenergi. Valmet arbetar varje dag för att förbättra sina kunders resultat och målet är tydligt, varje kund ska få service i världsklass!