Product Owner sökes till ledande bolag!

Product Owner sökes till ledande bolag!

Vill du jobba på ett spännande företag som ligger i framkant inom teknikbranschen? Har du tidigare erfarenhet av en ledarroll och drivs av att leda ett team mot framgång? SDC byter namn till Biometria och söker nu dig som är redo att axla rollen som Product Owner inom området utveckling och IT! Biometria är den nya organisationen för virkesmätning och redovisning av skogens virke, ett framåtsträvande företag där just du får vara med att både påverka och utveckla för framtiden. Om du har en fallenhet för kommunikation och är redo att ta ditt ledarskap till en ny nivå passa på att söka tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Biometria växer för varje dag och är nu i behov av en Product Owner till verksamheten i Sundsvall. Tjänsten bottnar huvudsakligen i att leda och driva ett team som arbetar med att producera, utveckla och testa nya systemstöd till skördare och skotare i skogsbruket. De applikationer Biometria utvecklar används i deras IT-tjänster för exempelvis inmätning för virkes-, transport- och biogasaffärer. Biometria arbetar agilt och har fokus på att organisationen ständigt utvecklas och förbättras och där får du som anställd chans att påverka. Lockas du av att jobba som ledare på ett företag som tar tillvara på alla medarbetares kompetens? Ett företag som ständigt arbetar med att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet, lättsam stämning och ett bra klimat? Då är Biometria arbetsplatsen för dig!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Biometria. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig ett år framåt, därefter är ambitionen att bli anställd hos Biometria då dem ser ett långsiktigt behov.

Arbetsuppgifter

Som Product Owner kommer du agera projektledare och leda ett av företagets självstyrande team på 7 personer med blandade kompetenser inom frontend- och backendmijö. Du kommer arbeta med att maximera värdet av det ditt team har utvecklat, levererat, och planerar även hur arbetet kommer att se ut framöver med den agila metoden Scrum. Fokuset i denna roll ligger på resultat snarare än personalansvar. Du kommer dessutom att samplanera hela företagets leveranser tillsammans med övriga Product Owners.
Du kommer framförallt leda planera och maximera kvaliteten på ditt teams arbete.
Men även:
 • Göra kravanalyser och skapa goda relationer med beställare.
 • Stötta och visa beställare vilka möjligheter företagets tekniska plattform erbjuder.
 • Delta i sprintplaneringar, daily scrum och sprintdemos enligt arbetsmetoden Scrum.
Biometria ligger i framkant när det gäller systemutveckling i Microsofts koncept Azure. Teamet du leder som Product Owner kommer arbeta i både frontend och backendmiljö. I frontendmiljön är det HTML5, Angular 6, CSS, Typescript och Bootstrap som man huvudsakligen arbetar med. På backendsidan är det programmen C#, .Net, WebAPI, Azure Service Bus och Azure Service Fabric som främst används.

Vi söker dig som
 • Innehar minst gymnasial kompetens från ett tekniskt program där du inhämtat grundläggande IT-kunskaper inom systemutveckling.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då båda språken kommer att användas i dagliga arbetsuppgifter.
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av en ledarroll.
 • Innehar en högskoleutbildning inom systemvetenskap eller liknande så som yrkeshögskoleexamen inom likvärdigt område. Vidare är det även meriterande om du arbetat i agila projekt med fokus på kodning i Microsoft-miljö och har arbetat med kravanalyser eller testarbete.
Tjänsten passar dig som har ett stort eget driv och som genom ett tydligt ledarskap drivs av att leda ett team på bästa möjliga sätt. En kommunikativ förmåga, noggrannhet och positivitet är något som värderas högt i denna roll. Vidare har du god planeringsförmåga och ser positivt på att jobba med både kort- och långsiktiga mål. Du trivs att samarbeta med andra, samtidigt som du inte har några problem med att vara självgående inom ditt område.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Sundsvall
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Biometrias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork