Processingenjör till Talangprogram på Valmet!

Processingenjör till Talangprogram på Valmet!

Nu finns möjligheten att få en unik och givande start på din karriär i rollen som processingenjör inom Biomass Conversion och deras nya växande Bioraffinaderi på Valmet i Sundsvall! Detta är något för dig som lockas av att jobba hos ett företag där ni tillsammans arbetar för att skapa de bästa tekniska lösningarna inom massa-, pappers-, och energiindustrin. Till talangprogrammet söker vi dig som är högskole- eller civilingenjör inom kemiteknik eller energi och miljö och som vill ta chansen att utmanas och utvecklas tillsammans med Valmet!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior Processingenjör till gruppen Process Technology inom Biomass Conversion Technology Unit och till Valmets talangprogram som startar hösten 2022. Programmet är på heltid och ger dig en unik start på din karriär tack vare stort fokus på både introduktion och utbildningar från såväl Academic Work som Valmet.

Du erbjuds ett talangprogram som består av följande delar;
 • Skräddarsydd utvecklingsplan
 • Lärarledda utbildningstillfällen
 • Möjlighet att lära känna verksamheten tillsammans med övriga deltagare på talangprogrammet
 • Coachande samtal med din konsultchef
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Process Technology group - Biomass Conversion Technology Unit

Biomass Conversion Technology Unit består av ett 20-tal medarbetare inom grupperna Process Technology, Machine Design, Sales och Project. Biomass Conversion utvecklar, säljer och levererar teknologi, hållbara processer och maskiner inklusive automation för tillverkning av andra generationens bioetanol, biogas, biokemikalier och biokol från både ved och agrorester som till exempel halm eller bagasse. De är i en växande fas och levererar nu sina första fullskaliga förbehandlingssystem för dessa ändamål.

Arbetsuppgifter
 • Ta fram flödes- och förreglingsschemor.
 • Ta fram och leverera dokumentation från databaser såsom exempelvis listor på utrustning och armaturer.
 • Hantera och lösa kunders processrelaterade problem.
 • Energi- och processoptimeringar.
 • Resor till Valmets kunder kommer att ingå för uppstarter, processtrimningar och audits.
Vi söker dig som
 • Vi söker dig med en högskole- eller civilingenjörsexamen inom kemiteknik, energi och miljö eller maskin och som letar efter möjligheten att starta upp karriären hos en global arbetsgivare.
 • Vi ser också att du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift eftersom detta krävs i kontakten med kollegor och kunder.
Som person är du engagerad, initiativtagande och ansvarstagande. Du drivs av att få arbeta i olika projekt och att utveckla dig och din kompetens genom ett varierat, utmanande och spännande arbete. För att trivas i rollen tror vi också att du tycker om att arbeta som en del av ett team samt har lätt för att kommunicera med andra. Vidare tror vi att du är prestigelös och har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter samt att driva ditt arbete framåt i projekten.

Hos Valmet kan vi erbjuda dig en plats hos en arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare och ser till att varje persons individuella styrkor främjas. Här finns möjligheten att gå olika karriärvägar beroende på vem du är och vilka intressen du har, du kan exempelvis fördjupa dig i de tekniska bitarna men också gå mot en mer övergripande roll med mer kundkontakt. För dig som har ambition och vilja finns med andra ord goda möjligheter att utvecklas inom Valmet!

Övrig information
 • Start: 5/9 2022
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Sundsvall
 • Kontaktuppgifter: mailto:tina.rabnell@academiwork.se, 070 161 59 67.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mailto:gav01@academiwork.se under kontorstid.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Valmets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med över 14 000 medarbetare globalt är Valmet en ledande leverantör av teknik, automation och service inom massa-pappers- och energiindustrin. De arbetar tillsammans med sina kunder, förstår deras behov och problem samt hjälper till att skapa lösningar. Valmets starka teknikutbud omfattar såväl hela massafabriker och produktionslinjer för mjukpapper, kartong och papper, som kraftverk för produktion av bioenergi. Valmet arbetar varje dag för att förbättra sina kunders resultat och målet är tydligt, varje kund ska få service i världsklass! Se mer om hur det kan vara att arbeta på Valmet här!