Nyexaminerad med intresse för projektledning

Nyexaminerad med intresse för projektledning

Har du precis startat din karriär, nyligen tagit examen eller blir klar med studiera till sommaren 2019? Vill du starta en karriär på ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag? WSP expanderar och söker en junior projektledare till Sundsvallskontoret som med stöd av seniora kollegor får möjlighet att växa in i en projektledarroll. Bli en del av en arbetsmiljö som kantas av ett härligt samarbetsklimat, god stämning och där du med frihet under ansvar får chans att styra dina dagar. Är du dessutom intresserad av fastighetsbildningsfrågor och vill ha ett arbete där ingen dag är den andra lik, är det detta jobb du ska söka!

Information om uppdraget

WSP är en global samhällsutvecklare med bred kompetens och medarbetare över hela världen. Tillsammans har de drygt 42 000 medarbetare i 40 länder och på kontoret i Sundsvall arbetar cirka 100 personer. Som junior projektledare välkomnas du till ett kompetent gäng med öppet klimat om cirka tio personer med gedigen erfarenhet inom branschen. Arbetet innebär också tätt samarbete med interna avdelningar som exempelvis projektörer och konstruktörer som sitter i samma lokaler.

Som junior projektledare får du chans att utvecklas i din roll under en ledare som ser vikten av att skapa engagemang och en god stämning i arbetsgruppen. För att ge dig bästa möjliga förutsättningar att komma in och lyckas i rollen som junior projektledare kommer du under den första tiden att gå jämte en mer senior projektledare för att sedan successivt ta dig an mer ansvar och arbetsuppgifter. WSP arbetar också aktivt med avstämningsmöten i både gruppform och med närmsta chef samt kunskapsdelning där du i ditt arbete har möjlighet att få stöd i frågor av kollegor nationellt.

Eftersom WSP arbetar med olika projekt som avser många delar är det ditt egna intresse och drivkraft som sätter ribban för hur din karriär kommer att se ut inom företaget. Med andra ord finns här stora möjligheteter att bredda din kunskap inom samhällsbyggnation. Då företaget är globalt finns även tillfälle att ta sig an projekt i andra delar av Sverige men också i resten av världen. Med jämna mellanrum anordnas även aktiviteter utanför arbetet, så om du lockas av att engagera dig i företagets sportklubb eller festkommité - så finns den möjligheten också!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos WSP. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framåt, därefter är intuitionen att bli förlängd på uppdraget då WSP ser ett långsiktigt behov.

Arbetsuppgifter

Som junior projektledare kommer du arbeta med rådgivning inom exploaterings- och fastighetsutvecklingsfrågor ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv. Ditt fokus kommer att ligga på rådgivning i fastighetsbildningsfrågor, upprättande av avtal eller överenskommelser och framtagande av fastighetsförteckningar. I början kommer du främst vara ett stöd och agera delprojektledare i exploateringsprojekten vad avser exempelvis att föra protokoll, göra sammanställningar och hålla kontakt med markägare. Vilket successivt kommer att leda till ett mer helhetsansvar för projekten du jobbar i. Uppdragsgivarna är både inom den privata och offentliga sektorn och projekten kan variera och bestå av både mindre till mer komplexa projekt.

Tjänsten passar dig som vill vara en del av och utvecklas tillsammans med ett stort bolag och arbeta i projekt mot olika uppdragsgivare. Du kommer att få ett gediget stöd gällande fastighetsbildningsfrågor från mer senior kompetens och du trivs med att gradvis tilldelas mer ansvar. Samhällsuppbyggnad är något som intresserar dig, såväl som att du har ett engagemang att driva dina arbetsuppgifter framåt. Arbetet innebär mycket kommunikation med olika parter så du behöver också trivas med att samarbeta med olika människor.

Vi söker dig som
  • Har utbildning på högskolenivå som innehållit fastighetsrätt och fastighetsbildningsfrågor. Alternativt erhållit kompetensen genom arbetslivserfarenhet. Det viktiga är att du har grundkunskaper i fastighetsrätt och vill lära dig mer om det. Vänligen notera detta tydligt i din ansökan.
  • Har B-körkort då det kommer att krävas i resor till och från kunder.
  • Uttrycker dig obehindrat i tal och skrift i svenska då detta krävs i dialog med interna och externa parter.
Som person ser vi att du har en god förmåga att strukturera upp dina dagar och känner personligt ansvar för dina arbetsuppgifter. För att lyckas i din roll bör du även ha god samarbetsförmåga och vara hungrig för nya möjligheter. Vi tror också att du kan föra en enkel och tydlig kommunikation i dialog med andra, och är mån om att mottagaren uppfattar ditt budskap.

Övrig information
  • Start: Augusti
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Sundsvall
  • Kontaktuppgifter: karolina.vesterlund@academicwork.se
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och önskemål från WSP är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. WSP erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi drygt 42 000 medarbetare på över 550 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 4 000 medarbetare. På kontoret i Sundsvall arbetar ca. 100 personer och avdelningen du kommer att tillhöra består av ca. 10 stycken projektledare.