Kreativ UX-designer till Osynlig

Academic Work · Data & IT · löpande

Om jobbet

Är du en mycket kreativ person med en stor känsla för design, färg och form? Har du några års erfarenhet av att utveckla och designa digitala lösningar kan detta vara tjänsten för dig! Den digitala designbyrån Osynlig expanderar och söker efter duktiga designers. Du kommer att arbeta agilt i parallella kundprojekt både inhouse och ute hos kund vilket gör att rollen och arbetsuppgifterna blir mycket varierande. För dig med driv och ambition välkommen att vara med på resan framåt!

Information om uppdraget

Academic Work söker för den digitala designbyrån Osynligs räkning en UX-designer. Osynlig skapar affärsnytta genom digital design. Från snabba prototyper till långsiktig strategisk utveckling av exempelvis e-tjänster, appar, webbplatser och intranät. På Osynlig arbetar designers, strateger och tekniker som ser design och användarupplevelser som ett strategiskt medel för att nå affärsmål för kundföretag. Uppdragen du kommer att arbeta med är både inhouse och ute hos kund. Du kommer var en del av UX-teamet där du kan utvecklas tillsammans med kunniga kollegor. Det finns möjlighet till flexibla arbetstider.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Osynligs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Osynlig.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för användarupplevelsen i de lösningar som produceras och kommer att arbeta nära kund, projektledare och utvecklare. Arbetet kommer att vara mycket varierande. Du är med från idé- och konceptutveckling, interaktionsdesign, användartester till att hålla i möten och workshops med kunder. Du kommer att driva flera projekt parallellt.

Du kommer till exempel att:
 • Inom ramen för projekten du arbetar med att genomföra research för att förstå kundens verksamhet och användarnas vardag och behov av de digitala lösningarna
 • I samråd med kontaktpersoner hos kundföretag ta fram underlag kring vilka förändringar som ger mest kund- och verksamhetsnytta och den bästa användarupplevelsen
 • Ansvara för att designa flöden, struktur och interaktion för systemet, skissar upp bilder och ritar beskrivningar av hur systemet kan fungera och se ut
 • Vara länken mellan kundens verksamhet och utvecklingsteamet
 • Boka in och hålla interna designmöten inom ramen för projekten
 • Ansvara för att se till att den digitala lösningen utvecklas i den ordning som främjar kundens affärsnytta bäst
 • Ansvara för att svara på frågor för funktioner som är under utveckling och framtida funktioner för den digitala lösningen
Tjänsten passar dig som är kreativ och har ett stort intresse för användbarhet och design. Du har en relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet av att designa digitala tjänster. För dig som vill komma in i en mycket varierande roll på ett mindre företag på frammarsch där frihet under ansvar och mycket flexibla arbetstider är en självklarhet är det hit du ska söka dig!

Vi söker dig som

Har en relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis kognitionsvetenskap, interaktionsdesign, beteendevetenskap, systemvetenskap eller har fått motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt. Du bör ha arbetat i en agil miljö under minst 3-5 år som UX-designer där du utvecklat och designat digitala tjänster. Under din karriär har du arbetat med användartester samt har god kunskap om WCAG och andra riktlinjer för interaktionsdesign.

Dina tekniska kunskaper består av:
 • Balsamiq, Sketch, Invision och MindNode samt Photoshop
 • Grundläggande HTML och CSS för att kunna samarbeta med front-end utvecklare
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Som person är du kreativ och har en mycket god känsla för färg, form och detaljer. Du är även affärsinriktad med ett intresse för affärsutveckling och därmed har förmågan att förstå kundföretags utmaningar och prioriteringar. Du ger ett energiskt intryck, är driven och ambitiös samtidigt som du har en personlig mognad och trygghet. Du har lätt för att kommunicera och nätverka med andra människor eftersom du kommer att ha mycket kundkontakt samt kontakter internt med projektledare och utvecklare. Du kommer att arbeta med flera projekt parallellt varför det är viktigt med ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du en god affärsförståelse och värdesätter kvalitet i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Snarast, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Sundsvall. Resor kan förekomma
 • Kontaktuppgifter: Anders Karlsson, rekryteringskonsult, anders.karlsson@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Sundsvall
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
UX & Webbdesign
Publicerad

36 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Osynlig löser problem och skapar affärsnytta med digital design. Från snabba prototyper till långsiktig strategisk utveckling av exempelvis e-tjänster, appar, webbplatser och intranät. Vi är designers, strateger och tekniker som ser design och användarupplevelser som ett strategiskt medel för att nå affärsmål. Det handlar om att utveckla digitala lösningar som människor förstår och älskar att använda. Vi utvecklar tjänster som människor förstår och gillar att använda. Alltid digitalt men inte alltid för skärmar.

När du känner att du är viktig och får bidra blir det roligare på jobbet och självklart gör du också ett bättre jobb. Hos oss är det laget före jaget. Vi anstränger oss för att göra varandra bättre och att klara våra utmaningar tillsammans.

Osynlig har kontor i Sundsvall och Stockholm. Vi har även ett systerföretag i Auckland på Nya Zealand. Idag är vi cirka 15 personer.

Kan du omvandla kund- och användarbehov till kommunikativa och pedagogiska lösningar? Jobbar du med interaktionsdesign för olika plattformar? Dokumenterar du din design genom flöden, wireframes, prototyper och specifikationer? Då är det kanske dig vi söker! Kom och gör oss ännu bättre. Det blir kul!