Junior Designingenjör till talangprogram på Valmet!

Junior Designingenjör till talangprogram på Valmet!

Nu finns möjligheten att få en unik och givande start på din karriär i rollen som Designingenjör hos Valmet! Detta är något för dig som lockas av att jobba hos ett företag där ni tillsammans arbetar för att skapa de bästa tekniska lösningarna inom massa,- pappers,- och energiindustrin. Till talangprogrammet söker vi dig som är utbildad inom maskinteknik och vill ta chansen att utmanas och utvecklas tillsammans med Valmet!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Designingenjör till avdelningen Plant engineering till Valmets talangprogram som startar hösten 2022. Programmet är på heltid och ger dig en unik start på din karriär tack vare stort fokus på både introduktion och utbildningar från såväl Academic Work som Valmet.

Du erbjuds ett talangprogram som består av följande delar;
 • Skräddarsydd utvecklingsplan
 • Lärarledda utbildningstillfällen
 • Möjlighet att lära känna verksamheten tillsammans med övriga deltagare på talangprogrammet
 • Coachande samtal med din konsultchef
Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Valmet. Talangprogrammet löper under ett års tid och efter det är intentionen att du fortsätter din karriär på Valmet. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Plant engineering

På avdelningen arbetar cirka 30 medarbetare i olika sälj- och leveransprojekt. I säljprojekten är huvudfokus att rita upp offertförslag till kund medans man i leveransprojekten arbetar med att designa anläggningen enligt kundens önskemål. Det kan vara både mindre och större projekt och du kan vara involverad i flera projekt samtidigt beroende på vilken fas de är i. När du kommer in i rollen som designingenjör kommer du arbeta nära dina kollegor i olika projekt för att lära dig mer om projektens olika faser. Du kommer bidra med din tekniska kompetens från start i enklare arbetsuppgifter för att sedan succesivt övergå till mer självständigt arbete.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta i leveransprojekten med att designa anläggningar eller del av anläggningar
 • Arbeta med att ta fram fabrikslayouter
 • Ta fram underlag för offert
 • Arbeta med säljsupport i salesprojekt
 • Vara med och bidra i utvecklingsprojekt
Vi söker dig som
 • Vi söker dig med en högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik/teknisk design som letar efter möjligheten att starta upp karriären hos en global arbetsgivare.
 • Vi ser också att du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift eftersom detta krävs i kontakten med kollegor och kunder.
Som person är du nyfiken och engagerad, du drivs av att få utveckla dig och din kompetens genom ett varierat, utmanande och spännande arbete. För att trivas i rollen tror vi också att du tycker om att arbeta som en del av ett team samt har lätt för att kommunicera med andra. Vidare tror vi att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter, är prestigelös och besitter en vilja att alltid nå uppsatta mål.

Hos Valmet kan vi erbjuda dig en plats hos en arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare och ser till att varje persons individuella styrkor främjas. Här finns möjligheten att gå olika karriärvägar beroende på vem du är och vilka intressen du har, du kan exempelvis fördjupa dig i de tekniska bitarna men också gå mot en mer övergripande roll med mer kundkontakt. För dig som har ambition och vilja finns med andra ord goda möjligheter att utvecklas inom Valmet!

Övrig information
 • Start: 5/9 2022
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Sundsvall
 • Kontaktuppgifter: Tina Rabnell, 060 741 22 00
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Valmets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.se
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med över 14 000 medarbetare globalt är Valmet en ledande leverantör av teknik, automation och service inom massa-pappers- och energiindustrin. De arbetar tillsammans med sina kunder, förstår deras behov och problem samt hjälper till att skapa lösningar. Valmets starka teknikutbud omfattar såväl hela massafabriker och produktionslinjer för mjukpapper, kartong och papper, som kraftverk för produktion av bioenergi. Valmet arbetar varje dag för att förbättra sina kunders resultat och målet är tydligt, varje kund ska få service i världsklass! Se mer om hur det kan vara att arbeta på Valmet här!