Ingenjör inom fysik, elektroteknik eller datateknik till Valmets talangprogram!

Ingenjör inom fysik, elektroteknik eller datateknik till Valmets talangprogram!

Nu finns möjligheten att få en unik och givande start på din karriär hos Valmet! Detta är något för dig som lockas av att jobba hos ett företag där ni tillsammans arbetar för att skapa de bästa tekniska lösningarna inom massa,- pappers,- och energiindustrin. Till talangprogrammet söker de dig som är utbildad ingenjör och vill ta chansen att utmanas och utvecklas tillsammans med Valmet!

Information om uppdraget

Academic Work söker en ingenjör till avdelningen för process och simulatorer till Valmets talangprogram som startar hösten 2019. Programmet är på heltid och ger dig en unik start på din karriär tack vare stort fokus på både introduktion och utbildningar från såväl Academic Work som Valmet.

Hos Valmet erbjuds du, utöver en varierad roll och arbetsvardag även ett talangprogram som består av följande delar;
  • Skräddarsydd utvecklingsplan
  • Lärarledd kompetensutveckling
  • Möjlighet att lära känna verksamheten tillsammans med övriga deltagare på talangprogrammet
  • Coachande samtal med din konsultchef
Vi letar efter dig som är nyfiken, ambitiös och som vill anta en professionell och personlig utmaning.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Valmet. Talangprogrammet löper under ett års tid och efter det är intentionen att du fortsätter din karriär på Valmet.

Processtyrning och Simulatorer

Teamet ansvarar för avancerad processtyrning, simulering och Internet of Things för kemisk och mekanisk massa samt inom området bio. I din roll kommer du att medverka i utvecklingen av nästa generations styr- och simuleringsprodukter för Valmets tillverkningsprocesser och är med i kundprojekt från start till mål.

På denna avdelning får du arbeta med utveckling och digitalisering av pappers- och massafabriker. Internet of Things syftar till att skapa en enklare vardag för kunderna då de genom data som lagras i molnet kan optimera drift och underhåll samt jämföra prestanda av produktionen på flera olika siter samtidigt.

Avancerad reglerteknik hjälper kunderna att optimera driften av processerna för minimera driftsskostnaderna och påverkan på miljön. Med hjälp av realtidssimulatorer kan kundens operatörer köra fabriken innan den är byggd. Simulatorerna kan även användas för prediktering av framtida driftstatus.

Tjänsten innebär mycket varierande uppgifter och du kommer att ha täta kontakter med ett flertal andra enheter inom Valmet globalt. För att passa in på denna avdelning så söker vi nu dig med ett brinnande intresse för att genom innovation skapa nya lösningar och arbeta hos ett företag som ligger i framkant!

Vi söker dig som

Vi söker dig med högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot datateknik, elektronik eller fysik och som letar efter möjligheten att starta upp karriären hos en global arbetsgivare.

Vi ser också att du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift eftersom detta krävs i kontakten med kollegor och kunder.

Som person är du nyfiken och engagerad, du drivs av att få utveckla dig och din kompetens genom ett varierat, utmanande och spännande arbete. För att trivas i rollen tror vi också att du tycker om att arbeta som en del av ett team samt är relationsbyggande och kommunikativ. Vidare tror vi att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter, är prestigelös och besitter en vilja att alltid nå uppsatta mål.

Hos Valmet kan vi erbjuda dig en plats hos en arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare och ser till att varje persons individuella styrkor främjas. Här finns möjligheten att gå olika karriärvägar beroende på vem du är och vilka intressen du har, du kan exempelvis fördjupa dig i de tekniska bitarna men också gå mot en mer övergripande roll med mer kundkontakt. För dig som har ambition och vilja finns med andra ord goda möjligheter att utvecklas inom Valmet!

Övrig information
  • Start: 1/9 2019
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Sundsvall
  • Kontaktuppgifter: Matilda Andersson, 0607412208
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Valmet möts fantastiska talanger med varierande bakgrund. Deras arbete med att föra sina kunders verksamhet framåt kräver kreativitet, tekniska innovationer, kunskap om service och, viktigast av allt, teamarbete.
Varje dag delar Valmets team över hela världen känslan av att åstadkomma något fantastiskt - känslan av när allt fungerar tillsammans.

Se mer om hur det kan vara att arbeta på Valmet här!

Hos Valmet står tiden aldrig stilla, du välkomnas in en verksamhet under utveckling där nya idéer främjas, för tillsammans ska du och dina blivande kollegor skapa framtiden redan nu. Så för dig som vill arbeta i en kreativ, resultatorienterad och nyskapande miljö har vi ett arbete som du kommer trivas med att gå till varje dag!

Med över 12 500 medarbetare globalt är Valmet en ledande leverantör av teknik, automation och service inom massa-pappers- och energiindustrin. De arbetar tillsammans med sina kunder, förstår deras behov och problem samt hjälper till att skapa lösningar. Valmets starka teknikutbud omfattar såväl hela massafabriker och produktionslinjer för mjukpapper, kartong och papper, som kraftverk för produktion av bioenergi. Valmet arbetar varje dag för att förbättra sina kunders resultat och målet är tydligt, varje kund ska få service i världsklass!