Business Analyst till Telia

Business Analyst till Telia

Är du redo att ta dig ann en ny utmaning? Vi söker nu dig som vill utvecklas som Business Analyst hos Telia. Här får du kliva in i en central roll där du blir länken mellan de personer som utvecklar tekniken och de som använder den. Med ett huvud för IT-lösningar samt förmågan att se samband och förstå helhetsbilden blir du vital i den dagliga funktionen av verksamheten. Tillsammans med ett härligt arbetsteam får du möjligheten att arbeta i Telias projekt gällande implementering av SAFe. Om du trivs i en central roll men många kontaktytor, samt har ett stort intresse för IT, är detta rätt tjänst för dig!

Information om uppdraget

Telia är ett av Sveriges ledande Telekomföretag som ständigt arbetar för att privatpersoner och företag enkelt ska kunna kommunicera med varandra på ett effektivt och miljövänligt sätt.

Du kommer att få arbeta i en föränderlig miljlö som aldrig står still. Hos Telia fokuserar de på dig som vill växa i en kultur där alla är ledare och ansvariga för sin egen och företagets utveckling. People of Telia.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Telia håller just nu på att implementera en storskalig agil leveransmodell (SAFe) med flera utvecklingsteam som ska ansvara för både utveckling, förvaltning och drift.

I rollen som Business Analyst kommer du ingå i ett DevOps team inom Unified Services med systemutvecklare, förvaltare och driftpersonal. Du kommer i ditt arbete agera länken mellan organisation och IT där du dagligen kommer att analysera och översätta organisationens behov till genomförbara förbättringar.
Vidare kommer du även att agera kontaktperson mellan verksamheten och IT-funktionerna för att säkerställa tydlig kommunikation mellan affärsfunktioner och intressenter.

Fokus i din tjänst kommer vara:
  • Samla krav från verksamheten.
  • Vara länken mellan de personer som utvecklar tekniken och de som använder den.
  • Agera brygga mellan IT och organisation i tekniska problem som uppstår.
Vi söker dig som
  • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom datateknik eller systemvetenskap med god förståelse för IT system och dess påverkan i ett företag.
  • Har mycket goda kunskaper i Officepaketet främst Excel.
  • Talar och skriver flytande på svenska och engelska då det krävs i kommunikation med kollegor och för dokumentation.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet som IT arkitekt eller som systemutvecklare med god kunskap inom kod, utveckling och funktioners uppbyggnad. Vi ser det som mycket meriterande om du har tidigare kunskap och arbetslivserfarenhet av att använda referensramverk och olika agila arbetsmodeller såsom Scrum, ITIL, Affärsarkitektur och har arbetat med att införa nya IT system i verksamheter som Business Analyst tidigare.

Som person är du analytisk, strukturerad och har förmågan att se samband och helhet. Du förstår verksamhetens behov och kan omsätta det till affärsförmågor/kapabiliteter. Dessutom har du förmågan att förstå IT förändringar utifrån ett verksamhetsperspektiv och att kunna förmedla dem på ett strukturerat och begripligt sätt utvecklarteamet.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid (https://www2.academicwork.se/jobbsokande/konsulterbjudande).
  • Placering: Sundsvall
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och våra önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Sundsvall
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Telia är den nya generationens telekomföretag. Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder.