Distriktssäljare inom Kraft och Energi till norra Sverige

Distriktssäljare inom Kraft och Energi till norra Sverige

Dina arbetsuppgifter

> Ditt uppdrag blir att självständigt bedriva en framgångsrik försäljningsbearbetning av kunder i Sverige inom elkraftsbranschen med utgångspunkt från Sundsvall, Skellefteå eller Luleå. (För rätt kandidat kan även andra orter inom Sverige övervägas). Ditt område sträcker sig från Sundsvall och norrut.
> Du kommer att ingå i ett försäljningsteam och ha ett tydligt kundansvar vilket inkluderar ett helhetsansvar för marknadsföring, försäljning och budget.
> I ditt kundansvar ingår att aktivt och systematiskt bearbeta slutkunder och partners för att maximera orderingång och lönsamhet utifrån kundspecifika planer.
> Din förmåga att skapa och utveckla kundrelationer är en väsentlig del av tjänsten vilket kräver en mycket hög social kompetens för att lyckas.
> Tjänsten innebär också att du ofta befinner dig på resande fot och du får därför räkna med att använda bilen mycket i jobbet.
> Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du känner ansvar för dina kollegor och affärsverksamheten.

Din profil

Du som söker:
> är en initiativrik och kompetent säljare, projektledare eller konsult inom energisektorn
> har några års erfarenhet av försäljningsyrket
> Meriterande är kunskaper om elkraftsbranschen, elkraftteknik och komplexa försäljningslösningar.
> Du agerar på ett sätt som bygger förtroende hos kunder och har lätt för att sätta dig in deras verksamhet tack vare din tekniska kompetens.
> Du har utbildning som gymnasieingenjör eller högskoleexamen, gärna med inriktning elkraft.
> I ditt uppdrag har du även kontakt med våra fabriker i Europa, vilket ställer krav på goda kunskaper i engelska. Du skriver och talar svenska flytande.
> Du har B-körkort och behärskar säljstödsprogram och MS Office.

Vi erbjuder dig ett självständigt, roligt och omväxlande arbete med frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka under en spännande tillväxtresa. Inom ABB kommer du att arbeta hos ett internationellt marknadsledande företag med ett meningsfullt syfte, ett stort fokus på sin personal och med flera intressanta utvecklingsmöjligheter!
Vi ser gärna att du har en god ledarförmåga, är initiativrik samt målfokuserad i allt du gör.
> Som person är du öppen, social och kommunikativ och är intresserad av möten med människor.

Ansökan

Mer om oss
Bidra med din egen känsla av mål och mening när vi tillsammans driver den fjärde industriella revolutionen framåt och skapar en hållbar framtid, för både vår planet och din karriär. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Framför allt: utmana dig själv - varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans.

Din ansökan
Rekryterande chef Malin Ajax svarar gärna på dina frågor: +46660 195367. Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Senad Hujic, +46 21 32 03 02, Unionen: Jan Bergman-Bengtsson, + +46 21 32 01 29, Ledarna: Lenny Larsson, +46 21 32 85 47. Övriga frågor ställs till rekryteringskonsult Andreas Christiansen, +46 733 51 27 46.
Välkommen med din ansökan senast 10 december 2020. Vi på ABB arbetar för en jämnare könsfördelning på våra arbetsplatser och ser därför gärna kvinnliga sökanden.

[Ansök]
Mer info
Kontaktperson Andreas Christiansen
Telefon 0733-51 27 46
Område Sundsvall
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ta nästa steg i din karriär på ABB och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi. Svensk försäljning Electrification säljer och marknadsför produkter, system och service för marknader som fastigheter, infrastruktur, förnybar energi, elfordonsdrift och industrier. Enheten ansluter, skyddar och automatiserar viktiga affärsprocesser - inklusive kraft- och energidistribution - för att förbättra tillförlitlighet och energieffektivitet för våra kunders verksamhet. Enheten erbjuder produkter och lösningar till elnätbolag, industrier, transport- och infrastruktursektorn och fokuserar på att möta behov inom integrering av förnybar energi, den ökande komplexiteten i elnäten, elnätsautomation och mikronät.