Hoppa till innehåll
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som underhållsingenjör erbjuds du ett av Sveriges viktigaste anläggningsjobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

I rollen som underhållsingenjör kommer du främst att ansvara för:
 • Planerar, budgeterar och följer upp förebyggande och avhjälpande underhåll och mindre utbyten av anläggningsdelar i ditt ansvarområde.
 • Följer upp och styr underhållsentreprenörens arbete.
 • Deltar med kunskap och kännedom till stations- och förvaltningsprojekt för att efter överlämning hantera dess förvaltning
 • Du besöker dina anläggningar regelbundet och har god kännedom om projekt och arbeten som pågår i dem.
 • Följer upp kvaliteten på entreprenörernas arbete där HMSK (Hälsa, Miljö, Säkerhet, Kvalitet och personsäkerhet) - arbetet är en viktig del.
Tjänsten kan även komma att innefatta bemanning av funktionen Vakthavande ReparationsBeredskap (VHR). Det innebär bland annat att du stöttar Svenska kraftnäts driftcentral genom att agera som en länk mellan driftavdelningen och våra underhållsentreprenörer.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom underhållsarbete och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen. Du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och ha ansvar för tekniskt underhåll av elkraftsanläggningar inom främst AC. Vi är måna om din personliga utveckling och erbjuder utbildningar enligt överenskommelser för att stärka din kompetens.

Som underhållsingenjör tillhör du enheten Stationsunderhåll som ansvarar för operativt underhåll för stationer (AC samt DC), och att anläggningarna är drift- och personsäkra. Anläggningarna och dess ingående utrustningar ska uppfylla uppsatta krav inom hälsa, miljö, säkerhet, kvalitet och personsäkerhet.

Enhetens verksamhet är indelad i 9 underhållsområden för AC-stationer och 6 områden för HVDC-stationer. På enheten finns nio underhållsingenjörer och två verksamhetssamordnare. Vi sitter utspridda på flera orter i landet.

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du gillar att ta ansvar och leda dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Vi ser också att du kan samarbeta, samverka och kommunicera med andra människor, då denna roll innebär att skapa nya relationer och att du har många kontaktytor i organisationen och externt. Vi söker dig som uppskattar att arbeta mot mål och att skapa resultat, där du även anpassar dina prioriteringar och din planering efter dessa och kan ändra inriktning när målen förändras. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och hittar nya vägar framåt om hinder uppstår.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har minst 2 års utbildning från yrkeshögskolenivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har du även erfarenhet av:
 • Underhåll av högspänningsstationer och allmänt god teknisk förståelse för en högspänningsstations olika teknikområden.
 • Du har en god datorvana.
 • B-körkort är ett krav.
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift
Vi ser det som meriterande om du har specialistkompetens inom något teknikområde eller erfarenhet inom 220-400 kV AC stationer.

Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg eller annan lämplig ort.
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • I tjänsten ingår resor främst inom sitt ansvarsområde men kan även vara aktuellt inom övriga Sverige och i Europa.
 • Sista ansökningsdag 9 oktober 2023.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Kontakta gärna rekryterande chef Camilla Rydja, tel. nr. 010-4758853 alternativt ansvarig rekryterare Caroline Kirschon, tel. nr. 010-350 92 49. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 okt. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare