Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Teknikspecialist inom stålkonstruktioner

Ansök nu
Svenska kraftnät expanderar för att möjliggöra en grön energiomställning. Sveriges elnät behöver formas om, nya fossilfria energikällor ska kopplas in och det behövs mer ledningskapacitet för nya typer av industrier. Vi letar efter dig som vill vara med på resan mot vårt mål och säkerställa att Sveriges kraftsystem är fortsatt hållbart, säkert och kostnadseffektivt. Låter detta som du? Då vill vi höra av dig!

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

I rollen som teknikspecialist inom stålkonstruktioner samarbetar du med dina kollegor inom enheten Luftledningsteknik. Ni ansvarar bland annat för den tekniska utformningen utav luftledningar och att agera teknikstöd i utbyggnadsprojekt med kraftledningar.

Som teknikspecialist kommer du att ansvara för de konstruktions och kvalitetsfrågor som uppkommer inom vår projektverksamhet. I ditt dagliga arbete innefattar detta t.ex. teknisk kravställning, styrning av våra samarbetspartners och granskande utav projekterings- och konstruktionshandlingar.

Du kommer att göra fabriksbesök hos våra tillverkare i andra länder och kontrollera stål och delta på provmontage av kraftledningsstolpar. Du är en expert och granskar materialintyg och annan dokumentation hos tillverkare för att säkerställa att rätt kvaliteten kommer att levereras. Du ingår i ett team på Svenska kraftnät med andra experter inom området.

Tjänsten är placerad på enheten Luftledningsteknik och där jobbar flertalet tekniska experter inom olika områden som bland annat ansvarar för den tekniska utformningen av luftledningar och dess fundament. Du arbetar med komplexa och spännande tekniklösningar inom kraftledningsstolpar och stål. Därmed blir du en viktig del i utvecklingen av det kraftsystem som säkerställer att Sverige lyser, såväl idag som imorgon.

Om dig

Vår bästa kandidat är kommunikativ som inte tvekar att ta kontakt och lära sig av andra. Eftersom rollen kräver många kontaktytor finner vi dig vara en lagspelare och du besitter förmågan att se till verksamhetens bästa i ditt agerande och i dina beslut. Våra projekt är komplexa och därför söker vi efter dig som är trygg och säker inom ditt specifika teknikområde. Du arbetar strukturerat och du är van vid att ta egna initiativ och att självständigt fatta beslut i syfte att nå uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har även har en akademisk examen med inriktning mot materialteknik, maskinteknik, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Vidare har du:
 • Minst 5 års erfarenhet av stålkonstruktioner och materialkunskap stål
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska.
 • B-körkort
Vi ser det som meriterande om du har:
 • Erfarenhet av stålkonstruktioner inom luftledningar eller master/torn, ställverk, vindkraft.
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom SS EN-1090.
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom oförstörande provning
 • Erfarenhet inom konstruktion och CAD eller hållfasthet för fackverkskonstruktioner i stål.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå, eller Sollefteå.
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Tjänsteresor förekommer i tjänsten, både inom Sverige och utomlands. Någon tjänsteresa per månad, övernattning kan förekomma.
 • Sista ansökningsdag: 7 juni 2023.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
Kontakta gärna rekryterande chef Dan Windmar, tel. nr. 010-350 92 96 alternativt ansvarig rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare