Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Teamledare till enheten för informations- och cybersäkerhet

Publiceringsdatum
08 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Informations- och cybersäkerhetsenheten har ett enormt driv framåt vad avser arbetet med att få ett än mer strukturerat och systematiskt arbetssätt i hela organisationen gällande informations- och cybersäkerhet. Omvärldsläget gör det tydligt att samhällskritiska funktioner såsom elförsörjning kan vara fokus för antagonister, vilket gör vårt arbete extra viktigt och spännande.

Vår enhet har kraftigt expanderat och därmed indelats i två team, Informationssäkerhet och Cybersäkerhet, du kommer leda den sistnämnda. Vi söker således en erfaren och skicklig teamledare som kan inspirera och motivera andra att nå sina mål. Du har förmågan att på ett ödmjukt men tydligt sätt leda och motivera dina medarbetare. Du har en mycket god kommunikativ förmåga som passar såväl specialister som generalister. Problemlösning där snabba och effektiva men genomtänka beslut under press kan vara del av vardagen.

I rollen som Teamledare har du inte administrativt personalansvar men kommer att ansvara för att leda och utveckla ett team av mycket erfarna IT-säkerhetsspecialister. Teamet hör organisatoriskt till enheten för Informations- och cybersäkerhet där ni kommer att arbeta i nära samarbete med främst team Informationssäkerhet, men även vår operativa IT-säkerhetsavdelning på IT-divisionen.

Om tjänsten

I rollen som teamledare leder du teamets dagliga arbete och samordnar resurser för säkerhetssamråd, kravhantering, IT-säkerhetsgranskningar och deltagandet i olika nationella och internationella säkerhetsgrupperingar. Du kommer att ha god insikt i stora delar av verksamheten för att kunna samordna och planera teamets arbete kopplat till projekt och förvaltning.

Du uppmärksammar behov avseende kompetensutveckling och ser till att utveckla dina medarbetares kunskaper. Du säkerställer att teamet följer våra processer och jobbar kontinuerligt med att förbättra dessa.

Samverkan med alla delar av vår verksamhet är en självklar del av vårt arbete. I den här tjänsten breddas således din kunskap inom områden som säkerhetsskydd och elberedskap, och du får möjlighet att ytterligare fördjupa dina kunskaper om säkerhet kopplat till infrastruktur och styr- och kontrollsystem.

Om dig

Du har förmågan att leda och motivera för att effektivt nå uppsatta mål. Du är trygg i din roll och utstrålar stabilitet. Tillsammans med teamet har du ett helhetsperspektiv med IT-säkerhet i fokus.

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och driver teamets arbete i mål.

Självfallet förväntar vi oss att du har integritet då vi hanterar samhälls- och säkerhetskritisk information.

Skallkrav:
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning alternativt en YH-utbildning inom säkerhet/informationssäkerhet, eller erfarenheter/kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga.

Du har också:
  • minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet av att leda ett team av specialister.
  • praktisk och dokumenterad erfarenhet av att arbeta operativt med informations- eller IT-säkerhet
  • god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterande:
Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och IT-säkerhet utifrån relevanta standarder inom som exempelvis SS-ISO/IEC 27001, 27002, 27005 samt 31000:2018

Vi ser gärna att du har kunskap om lagstiftningen inom säkerhetsskyddsområdet eller certifieringar inom relevanta områden (exempelvis CRISC, CISSP, CISA, CRISC eller CISM).

Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % när verksamheten tillåter
  • Sista ansökningsdag 2024-03-14
  • Tjänsten är tillsvidareanställning
  • I denna rekryteringsprocess kan vi tillämpa tester
Kontakta gärna rekryterande chef Cem Göcgören, tel. nr. 010-475 99 17 alternativt ansvarig rekryterare AnnSophie Brezén, tel. nr. 010-475 80 07. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 mars 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.