Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

System Manager för våra utvecklingsverktyg

Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som System Manager erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT-jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till att trygga Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 400 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 180 personer kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med fantastiska medarbetare och skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Om tjänsten

I rollen som System Manager kommer du operativt att ansvara för att våra utvecklingsverktyg fungerar och håller sig ändamålsenliga för det behov som finns inom både verksamheten och IT. Utefter behov kommer du även att etablera nya verktyg, konsolidera och i vissa fall avveckla verktyg. I din roll kommer du att vara drivande i såväl införandet som vidareutvecklandet av det DevOps-baserade arbetssättet.

Som System Manager leder och coachar du ett team om ca 10 medarbetare där du styr och prioriterar det dagliga arbetet för dina teammedlemmar. Tillsammans ansvarar ni för att driva och utföra uppgraderingar och systemförbättringar av exempelvis vår Azure DevOps Server-plattform, SonarQube och Python/Java/.Net utvecklingsverktyg. Du arbetar även operativt och praktiskt i våra IT-system, med t.ex. konfiguration, felsökning, installationer och uppgraderingar m.m.

Tjänsten kommer även att innefatta att:
  • Installera, konfigurera och i övrigt iordningställa nya miljöer, t.ex. för kommande behov framöver
  • Koordinera och driva aktiviteter, t.ex. IT-förändringar, tillsammans med interna och externa intressenter samt systemleverantörer och vara bidragande i avtalshantering.
I rollen som System Manager får du möjligheten att utvecklas inom ovan nämnda områden och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Som System Manager tillhör du enheten IT-systemutveckling. En enhet som totalt består av ca. 25 personer, bestående av t.ex. IT-specialister och DevOps-tekniker.

I ett närliggande team i samma enhet finns fler engagerade och duktiga medarbetare som bl.a. ansvarar för containerplattformen OpenShift, samt Kafka, en plattform för strömmande data och integration.

Om dig

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga då denna roll innebär många kontaktytor. Vidare ser vi att du arbetar strukturerat och innehar en förmåga att planera och prioritera dina teammedlemmars arbete på ett effektivt sätt. Eftersom du sedan tidigare har erfarenhet av att leda team vet du vad som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och skapa engagemang och delaktighet. För att trivas i rollen ser vi att du har god kommunikationsförmåga och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vår bästa kandidat har god förmåga till att ta initiativ och vara drivande i att uppnå resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har utbildning från högskola eller universitet inom systemvetenskap eller liknande, alternativt har motsvarande kompetens förvärvats på annat sätt.

Du har:
  • Flera års arbetslivserfarenhet av arbete som systemutvecklare
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete med konfiguration, drift och övrig hantering av Azure DevOps Server eller liknande verktyg såsom Atlassian Jira
  • Erfarenhet av att leda team och prioritera aktiviteter inom ditt ansvarsområde
  • Flera års arbetslivserfarenhet av agila arbetssätt
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete som DevOps Engineer med både införande av DevOps-baserat arbetssätt och verktyg i Linux och/eller Windows-miljöer. Det är en fördel om du har arbetat med installation, konfiguration och administration av programvaror i Linux- eller Windows miljö.

Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Sista ansökningsdag 16.10. 2023.
Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel.nr. 073-0250447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 okt. 2023 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare