Svenska kraftnät söker Kontrollanläggningsingenjörer

Svenska kraftnät söker Kontrollanläggningsingenjörer

Vill du arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö där du bidrar med din kompetens och blir en viktig länk i arbetet för att hela Sverige lyser? Sök då tjänsten som kontrollanläggningsingenjör på Svenska kraftnät.

Svenska kraftnät söker nu dig som är intresserad att vara en del av energiomställningen i framtiden. Svenska kraftnät har ett stort uppdrag i att investera och reinvestera transmissionsnätet och där behöver vi din kompetens inom kontrollanläggningar för att vi ska klara denna utmaning.

Om tjänsten

Vi ser gärna att du drivs av ett teknikintresse, vill dela med dig av dina kunskaper inom kontrollanläggningar samt att utveckla den kompetensen ytterligare. Du kommer att tillhöra enheten Kontrollanläggning Projekt som för närvarande består av 16 personer och vars främsta uppgift är att stödja investeringsverksamheten inom Svenska kraftnät med teknisk kompetens samt vara en tydlig kravställare på den tekniska utformningen av våra anläggningar.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller våra lokalkontor i Sundsvall, Sollefteå, Luleå eller Göteborg. Möjlighet till distansarbete finns. Resor inom, men även utanför Sverige, ingår som en naturlig del i arbetet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som kontrollanläggningsingenjör kommer du vara delaktig i projektgrupper, inom investeringar av stationer, som tillsammans ansvarar för att nå projektmålet. Du kommer främst att ansvara för kontrollanläggningsfrågor i projekten från framtagande av upphandlingsdokument till färdigställt projekt. I detta ingår utvärdering av anbud, deltagande vid anbudsgenomgångar samt att vara delaktig som teknikstöd inom Svenska kraftnät samt i samarbetet med våra entreprenörer. I ansvaret ligger att säkerställa att anläggningarna byggs enligt våra kontrakt och tekniska riktlinjer. Du medverkar även i arbetet med att ta fram nya tekniska riktlinjer samt stöttar enheten Kontrollanläggning Teknik med kontrollanläggningsfrågor inom anläggningsförvaltning.

Du kommer att få möjligheten att vara del av och utvecklas tillsammans med några av de mest erfarna kollegorna inom kontrollanläggning och reläskydd som finns i branschen.

Din bakgrund

Du ska ha examen inom Civilingenjör eller högskoleingenjör inom elkraft eller på annat sätt förvärvade kunskaper motsvarande detta.

Vidare har du erfarenhet av:
  • Flera års erfarenhet av att arbeta med kontrollanläggningar för transmissionsnät på 130-400 kV eller vattenkraftstationer(>40 MW produktion/station)
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift
  • B-Körkort
Vi ser gärna att du har goda kunskaper om reläskyddssystem för transmissionsnät, kontrollutrustningar, fjärrkontroll, automatiker, hjälpkraftsystem samt projektarbete. Kunskap och erfarenhet inom elkraftssystemets uppbyggnad är meriterande.

Dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen söker vi dig som vill arbeta genom samarbete med dina andra kollegor på enheten samt inom din projektgrupp gemensamt lösa de problem som uppstår. Du behöver kunna arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde i dina projekt. Du ska känna en stolthet över ditt arbete och ta ansvar för att dina arbetsuppgifter blir bra utförda. Du känner dig bekväm med att fatta beslut och har en helhetssyn där du ser till hela verksamhetshetens bästa i agerande och beslut. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr 0700 94 74 94, christopher.hager@avancos.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg , SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.