Svenska kraftnät söker en Strategisk Kraftsystemanalytiker Investeringsstyrning

Svenska kraftnät söker en Strategisk Kraftsystemanalytiker Investeringsstyrning

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges transmissionsnät för el och söker nu en Strategisk Kraftsystemanalytiker inom Investeringsstyrning. Här får du möjlighet att på ett konkret sätt bidra till att säkra Sveriges framtida energiförsörjning.

Om tjänsten

Avdelningen kraftsystem växer och söker nu en Strategisk Kraftsystemanalytiker med fokus på investeringsstyrning till enheten Systemdesign. Enheten arbetar inom flera områden: Enheten har en beställarfunktion som arbetar med investeringsverksamheten samt strategisk portföljplanering. Vidare har enheten övergripande designkriterier av kraftsystemet, där designen ska bidra till hög leveranssäkerhet genom att skapa ett robust kraftsystem. Enheten arbetar även med styrande regelverk för utveckling av kraftsystem, det vill säga utveckling och förvaltning av föreskrifter, rutiner och riktlinjer som berör kraftsystemets övergripande design och funktion.

I rollen som Strategisk Kraftsystemanalytiker kommer du att få möjligheten att bidra och bredda enheten tillsammans med dina närmsta kollegor som också arbetar med investeringsstyrning, ni kommer att följa investeringsprojekten från start till mål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på något av våra lokalkontor i Sundsvall, Sollefteå, Luleå eller Göteborg. Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifterna. Tjänsteresor kan förekomma i begränsad omfattning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Strategisk Kraftsystemanalytiker kommer du att jobba strategiskt med investeringsstyrning av Svenska Kraftnäts kraftsystemsinvesteringar. Du kommer utgöra en viktig del i att säkerställa att rätt investeringar görs i stamnätet för att möta Svenska Kraftnäts uppdrag och Sveriges klimatmål. Tjänsten kommer även att innefatta:
  • bedömning av projektmognad inför finansiellt beslut och stöd inför finansieringsbeslut
  • strategisk planering av investeringsportföljen samt att driva arbetet för att effektivisera investeringsverksamheten genom att ta fram och förvalta principer för kraftsystemets strategiska utformning
  • representera enheten i olika referensgrupper och programledningar för större investeringsprojekt
  • delta i enhetens övriga arbetsuppgifter som övergripande rör anslutningsärenden, marknadsintegration och systemförstärkningar.
Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom ansvarsområdet och utbyta erfarenheter med dedikerade kollegor med lång erfarenhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med relevant inriktning för tjänsten som exempelvis elkraft, energisystem, industriell ekonomi eller teknisk fysik alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som myndigheten bedömer relevant. Vidare har du:
  • gedigen erfarenhet av systemplanering av transmission- eller regionnät, eller gedigen erfarenhet och kunskap om kraftsystemets uppbyggnad och funktion
  • god kommunikativ förmåga, i tal och skrift på svenska och engelska.
Det är meriterande om du har kunskap om styrning av investeringsverksamhet inom energibranschen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att samordna och leda tekniskt uppdrag eller projekt.

Dina personliga egenskaper

Rollen kräver att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och har förmåga att kommunicera på ett konstruktivt sätt. Vidare är du flexibel och har lätt att anpassa dig till nya situationer och visar på gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du har god ledarskapsförmåga och skapar engagemang och delaktighet. För rollen är det viktigt att du har förmåga att se till helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Jessica Rydén, tel. nr 079 337 08 36, jessica.ryden@avancos.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg , SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag 27 mars 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.