Svenska kraftnät söker en Projektledare för Luftledningsprojekt

Svenska kraftnät söker en Projektledare för Luftledningsprojekt

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara i händelsernas centrum för den svenska energiomställningen? Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba som Projektledare för Ledningsprojekt.

Om tjänsten

Svenska kraftnät befinner sig i en utbyggnadsfas som kännetecknas av betydande investeringar för att bygga ut och förnya Sveriges transmissionsnät. Som projektledare kommer du att leda investerings- och reinvesteringsprojekt för luftledningar. Du kommer att arbeta i en stor organisation där du kommer att vara en spindel i ett stort kontaktnät med interna och externa kontakter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg, alternativt på våra kontor i Sundsvall, Luleå, Göteborg eller Halmstad.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Projektledare kommer du främst att ansvara för att genomföra investeringsprojekt för luftledningar. Du företräder Svenska kraftnät som beställare och ansvarar för projektets tid, kostnad och resultat.

För dig som arbetar som projektledare för ledningsbyggnation innebär arbetet främst att styra och leda projektgruppen samt leverantörer i entreprenadfas. Du kommer att sammanställa förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla samt genomföra investering- och/eller reinvesteringsprojekt med kontrakterade konsulter och entreprenörer. I arbetet ingår även att delta i avdelningens- och enhetens verksamhetsutveckling.

Din bakgrund

Du har en Högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Exempelvis inriktning samhällsbyggnad, infrastruktur eller elkraft. Vidare har du erfarenhet av:
  • Flerårig erfarenhet av projektledning inom infrastruktur, anläggning eller motsvarande.
  • Gedigen erfarenhet av projekt i entreprenadfas.
  • Goda kunskaper inom entreprenadjuridik.
  • Förhandlingsvana och erfarenhet av upphandling
  • B-körkort
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterande

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kraftlednings- eller stationsprojekt, till exempel som projektledare, projektör eller entreprenör, erfarenhet av AMA/MER och liknande branschstandarder, och erfarenhet av att ha arbetat inom eller gentemot offentlig sektor.

Dina personliga egenskaper

I rollen kommer du att ha många kontaktytor internt och externt, därför söker vi dig som är duktig på att kommunicera och har en god samarbetsförmåga. För att lyckas i denna position så faller ledarskapet dig naturlig och du är bekväm med att fatta beslut när det behövs. Dessutom drivs du som person av att ha uppsatta mål och nå resultat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, rekryteringskonsult Lena Sköld 08-562 159 19 på A-Talent Tech. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 23 februari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag 23 feb 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.