Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Seniora Projektledare till Svenska kraftnät

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät har en nyckelroll i den pågående energiomställningen och söker nu flera seniora projektledare som vill vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle och framtid.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra enheten Systemprojekt på Systemdivisionen som ansvarar för att divisionens utvecklings- och implementeringsinsatser genomförs på ett effektivt sätt. Enhetens ansvar innefattar projektledning, planering, uppföljning samt samordning av divisionens projektportfölj.

Systemdivisionen ansvarar för driften av elsystemet, samt för utvecklingen av regelverk och processer för en välfungerande elmarknad och trygg elförsörjning. Verksamheten är komplex och utmärks av snabba och omfattande förändringar som kommer att prägla ditt jobb som senior projektledare.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifter. Resor inom Norden och övriga Europa kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter

Som senior projektledare arbetar du med utvecklings- och implementeringsprojekt och projekten/programmen löper vanligen över flera år samt omfattar samtliga faser från förstudie till implementation. Du arbetar på en övergripande strategisk nivå och ansvarar för att driva mot projektets/programmets mål inom givna tids- och kostnadsramar samt rapportering till högre ledningsgrupper.

Du kommer att ha både interna och externa kontaktytor och representera projektet mot både nationella och internationella branschaktörer, myndigheter och Svenska kraftnäts motsvarighet i andra länder.

Vi är en organisation under förändring vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka. Det ingår även i tjänsten att delta i verksamhetsutveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleexamen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som Svenska kraftnät bedömer som likvärdig. Du har mer än tio års relevant arbetslivserfarenhet varav minst fem års erfarenhet av projekt med stor omfattning, komplexitet, budget och ansvar. Vidare har du relevant arbetslivserfarenhet från energibranschen samt vana att agera på strategisk nivå och gentemot högre ledningsgrupper. Din kommunikativa förmåga att kunna uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är god.

Det är meriterande om du har erfarenhet av en eller flera av följande områden:
  • God förståelse om det nordiska kraftsystemets uppbyggnad och drift
  • Erfarenhet av att ha arbetat med elmarknadsrelaterade frågor
  • Erfarenhet av att implementera regelverk
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete i större organisationer
  • Certifiering inom projektledning enligt IPMA, PMI eller motsvarande
Dina personliga egenskaper

I den här rollen kommer du att ha nära kontakt med både interna och externa samarbetspartners, därav är det av vikt att du har en god samarbetsförmåga och utvecklar goda relationer. Vi söker dig som är tydlig i din kommunikation och som har en god förmåga att leda och engagera en projektorganisation. Du motiveras av mål och driver ditt arbete framåt för att uppnå leverans. Vidare är du trygg i dig själv och kan fatta beslut och agera utifrån dessa. Genom din erfarenhet har du förvärvat ett strategiskt förhållningssätt och en förmåga att se till helheten.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Elisabeth Larsson, tel. nr. 010-475 84 75 alternativt ansvarig rekryterare Linda Mattsson, tel. 010-350 91 47. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2023. Vi behandlar ansökningar efter avslutad annonsering.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare