Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Senior Projektledare Stationsprojekt

Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Senior Projektledare Stationsprojekt erbjuds du ett av Sveriges viktigaste Projektledarjobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

På avdelningen stationer ansvarar vi för projektledarfunktionen i Svenska Kraftnäts Stationsprojekt. På avdelningen finns tre enheter för projektledare och en enhet för dokumentationsresurser. Projektledarna ansvarar för projekten från utredningsfas fram till färdig station och överlämning till förvaltning. Totalt finns det idag det drygt 50 medarbetare på avdelningen

Som senior Projektledare kan du arbeta antingen med att driva något av våra allra största (>500 Mkr) investeringsprojekt alternativt arbetar du i funktionen som huvudprojektledare. Huvudprojektledare på Svenska Kraftnät har ett portföljansvar för en grupp projekt (5-15 st) där man delegerar genomförandet till projektledarna som operativt driver projekten. Huvudprojektledaren följer upp och rapporterar projektens resultat till programledningen. Huvudprojektledare arbetar mycket med att coacha och stötta projektledarna genom projektets faser och även med koordinering och erfarenhetsåterföring mellan projekt.

Det kommer att finnas goda möjligheter att påverka och göra skillnad i såväl projekten som du styr samt den löpande verksamheten där du får möjlighet att arbeta med verksamhetsutveckling och förmedla dina perspektiv som senior Projektledare.

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du är mål- och resultatorienterad samt initiativtagande med förmåga att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har en god helhetssyn och ser till verksamhetens bästa när du agerar och tar beslut. Som senior projektledare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. Vidare är du bra på att samarbeta och lyssnar, kommunicera och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har en högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har även:
  • minst tio års dokumenterad erfarenhet av att leda komplexa projekt eller organisationer med budget- och arbetsmiljöansvar.
  • behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • B-körkort.
Vi ser det som meriterande om du erfarenhet av att coacha och leda andra projektledare. Vi ser också gärna att du har varit projektledare för anläggningsprojekt på region- och/eller transmissionsnätsnivå. Vidare är det fördelaktigt om du linjechefserfarenhet samt erfarenhet av att utveckla projektorganisationer (strategiskt och operativt). Det är meriterande om du har Projektchefs-/Projektledarerfarenhet av stora internationella samarbetsprojekt antingen som beställare eller entreprenör/leverantör samt certifiering som projektledare t. ex. PMP eller IPMA.

Bra att veta
  • Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller något av våra lokalkontor i Göteborg, Sundsvall, Luleå eller Sollefteå.
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor förekommer i denna tjänst
  • Sista ansökningsdag är 8 juni 2023
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning
I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post christopher.hager@avancos.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare