Hoppa till innehåll
Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Här får du arbeta med i en IT-miljö som måste fungera dygnet runt och där kraven på tillgänglighet är hög.

Svenska kraftnät står inför ett utmanande teknikskifte gällande allt från digitala stamnätsstationer till hur vi kommunicerar mellan stationerna och mot övriga europeiska stamnätsägare. Detta medför stora investeringar och ny teknik inom förvaltningen för flera av data- och telesystemen.

Om tjänsten

I rollen som Nätverkstekniker i 2nd line kommer du främst att ansvara för felsökning och arbete med övervakning av utrustning.

Du kommer tillhöra enheten Datakommunikation. Enheten består idag av 12 medarbetare men är i tillväxt kommande år. Vårt övergripande ansvar är drift och utveckling av Svenska kraftnäts interna och externa datakommunikationnätverk vilket innefattar routrar, switchar, nätverkstjänster och applikationer.

Enheten ansvarar för nätverksinfrastrukturen i våra datacenter och Anläggnings-WAN. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Beredskapstjänstgöring kommer ingå i tjänsten. Tjänsteresor kan komma att förekomma.

I rollen som nätverkstekniker kommer du ta emot incidentärenden från vår 1:st line inom IT-driftcentral. Dessa ärenden kommer du att analysera, dokumentera samt försöka lösa. Du kommer att bedöma vilka av dessa ärenden och uppkomna incidenter som måste skickas vidare till vår 3:rd line. Rollen inkluderar också att hantera nästverksbeställningar från övriga organisationen.

Om dig

Rollen kräver att du är självgående, pålitlig och van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du strukturerar upp ditt arbete och levererar enligt överenskommelser.

Du är flexibel och hittar gärna nya lösningar och infallsvinklar för att lösa dina uppgifter. Du är noggrann och uppskattar att leverera kvalitet i arbetet. Du värdesätter ett gott samarbete och är lyhörd för andras perspektiv och tror på att man tillsammans skapar ett gott resultat.

Vi söker dig med:
  • Erfarenhet av att arbeta i nätverksmiljöer bestående av switchar och routrar.
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.
  • Erfarenhet av arbete i 1st eller 2nd line support
Meriterande är om du har
  • Erfarenhet av it-säkerhet i nätverksmiljöer
  • Erfarenhet av att arbeta i ett ärendehanteringssystem
  • Erfarenhet av arbete med övervakning.
  • Erfarenhet av arbete med samhällskritisk verksamhet
  • B-körkort
Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Lukas Carlsson 010-475 80 35, alternativt ansvarig rekryterare Mats Jalmert, mats.jalmert@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 31 mars 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning i säkerhetsklass 1 och 2 krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare