Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Larmoperatör till Svenska kraftnät

Vill du jobba med Fysiskt säkerhet på Svenska kraftnät?

Rollen som Larmoperatör kan bli din!

Välkommen till Gemensamma funktioner - en integrerad del av Svenska kraftnät som ska lösa de gemensamma utmaningarna.

Gemensamma funktioner stöttar hela affärsverket och jobbar dagligen för att förverkliga Svenska kraftnäts gemensamma mål. Divisionen består av kommunikation, HR, rättsavdelning, inköp, säkerhet och beredskap samt fastighet och hållbarhet.

Vi behöver kreativa, innovativa förmågor med olika kompetenser
- är Du en av dem?


Läs mer på; Vår arbetsplats Svenska kraftnät (svk.se)

Om tjänsten.

Som Larmoperatör på Svenska kraftnät erbjuds du en spännande roll i en av Sveriges mest samhällskritiska verksamhet med högt ställda krav. Tjänsten tillhör Fastighetsavdelningen och enheten för Fysisk säkerhet som är en relativt ny enhet under uppbyggnad och du kommer att få stort utrymme att utvecklas.

Svenska kraftnät söker en Larmoperatör till enheten med placering i Stockholmsområdet.
Tjänsten är belagd till dagtid.

Som Larmoperatör kommer du ingå i ett team som ansvarar för den tekniska övervakningen, samordning av tekniska övervakningssystem, kommunikation och spridning av information. Vi strävar efter att tillämpa ett systematiskt och strukturerat tillvägagångssätt i allt säkerhetsarbetet. Arbetet utförs i fastställda processer. Fastighetsavdelningens operativa säkerhetsarbete bedrivs dygnet runt, bl.a. av skyddsvakter från en bevakningsentreprenör.

Du hanterar allt från inkommande larm till att medverka vid driftsättning av säkerhetssystem. Du kommer att interagera med flera olika funktioner både inom, utanför myndigheten och kontakt med leverantörer är en naturlig del av arbetsdagen. Vid olika typer av säkerhetsincidenter kommer du i din roll som Larmoperatör att samordna och stödja övriga funktioner med beslutsunderlag i form av lägesbild, med mera.

Rollen är förhållandevis ny inom myndigheten varför du kommer delta i utvecklingen av funktionen. Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom fysiskt skydd och övervakning av samhällsviktig verksamhet, och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Larmoperatör söker vi en lugn, trygg lagspelare med gott omdöme, som har förmåga att snabbt analysera olika situationer, mot bakgrund av sin erfarenhet prioritera och ta kloka beslut utifrån Svenska kraftnäts uppdrag att säkerställa elförsörjningen i Sverige.

Vår bästa kandidat har en personlig mognad och förstår vikten av tydlig relevant kommunikation både muntligt och skriftligt i smått som stort. Vi söker en person med integritet som även under press kan prioritera sitt arbete på ett strukturerat sätt.

För att myndigheten ska kunna bibehålla sitt systematiska säkerhetsskyddsarbete behöver du ha integritet och en god förståelse för uppdragets innebörd. Du har en god förmåga att kommunicera med andra medarbetare och vana att hantera många ärenden samtidigt. Då det kan förekomma många olika samtidiga arbetsuppgifter behöver du trivas med att arbeta strukturerat och metodiskt under press och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då tjänsten är en central roll på enheten och innebär många kontaktytor i och utanför organisationen innebär det att du måste ha lätt för att skapa goda relationer i vardagen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar som larmoperatör blir att tillsammans med dina kollegor genomföra alla de uppgifter som förekommer i en säkerhetscentral, men du förväntas också kunna arbetsleda bevakningsentreprenören när så behövs.

I rollen ingår att:
 • Ta emot, registrera och hantera inkommande ärenden, felanmälningar och larm, och vid behov sända ut rätt kompetens för felavhjälpning.
 • Övervakning och rondering via kamerasystem.
 • Delta vid driftsättning av IT-säkerhetssystem.
 • Säkerställa den operativa funktionen kring behörighetshantering.
 • Leda bevaknings- och underhållsentreprenörer i dagligt arbete.
 • Delta i utvecklandet av funktionens Säkerhetscentral.
Din bakgrund

För att lyckas i rollen måste du ha relevant arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet och du jobbar, alternativt har jobbat som larmoperatör.

Skallkrav
 • Gymnasieexamen, gärna med inriktning mot säkerhet eller motsvarande erfarenhet/kompetens som myndigheten bedömer likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet i rollen som civil-/militär skyddsvakt.
 • God erfarenhet av att arbeta med administration av tekniska stödsystem för larm, passage och kamerabevakning.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete i larm-/bevaknings-/sambandscentral.
 • Erfarenhet av att jobba i Rakel/Orcestra/InAttend eller motsvarande system/utrustning och har lätt att göra dig förstådd via dessa system.
 • God IT-vana.
 • B-körkort.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Meriterande krav
 • Erfarenhet av att jobba med samhällsviktigt verksamhet.
 • Arbetat inom statlig myndighet, kommun eller region.
 • Erfarenhet av arbetsledning.
Specifikt för denna tjänst:
 • Krigsplacering vid Svenska kraftnät.
 • Säkerhetsklassad tjänst.
 • Svenskt medborgarskap krävs.
 • Bosatt i Sverige.
Vill du veta mer?

Kontakta gärna Peter Nilsson Ansvarig fysisk säkerhet, tel.nr 010-475 88 48 rekryterande chef Christoffer Denkert, tel. nr. 010-350 90 80, eller ansvarig rekryterare Lennart Jansson 010-350 9149.
Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, 010-475 84 94.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 April 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 apr. 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare