Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Kvalitetskoordinator - Programstöd

Publiceringsdatum
02 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Som kvalitetskoordinator på Svenska kraftnät kommer du att bli involverad i de största och komplexa infrastrukturprojekten i Sverige och bidra till den framtida elförsörjningen.

Svenska kraftnät söker nu dig som tillsammans med våra projektteam vill bidra till framdriften av våra infrastrukturprojekt.

Om tjänsten

Enheten Programstöd på Svenska Kraftnät har i uppgift att stödja våra program och projekt med olika stödfunktioner där kvalitetskoordinering är en av dessa funktioner. Som kvalitetskoordinator på Svenska kraftnät stöttar du anläggningsprogram och projekt för leverans i tid, till rätt kostnad och kvalitet.

Du kommer få möjligheten att vara delaktig i några av de största infrastrukturprojekten i Sverige under de kommande åren och jobba med och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Rollen som kvalitetskoordinator innefattar stöd i det operativa kvalitetsarbetet på såväl program- som projektnivå med både projektkvalitet och processkvalitet.

Din huvudsakliga roll blir att stötta program- och projektledare i deras operativa kvalitetsarbete. Detta innebär bland annat:
 • Planera och genomföra program- och projektgranskningar.
 • Medverka för att stänga uppkomna gap i program-, projektgranskningar och revisioner.
 • Identifiera och se till att systematiska kvalitetsavvikelser rapporteras.
 • Bistå program och projekt med hjälp att genomföra rotorsaksanalyser över interna avvikelser.
 • Bistå vid planering och genomförande av erfarenhetsworkshops på program- och projektnivå.
 • Bidra till utbildningsinsatser, löpande rådgivning och bollplank kopplat till specifika arbetssätt inom kvalitetsområdet.
Om dig

Vi letar dig som gillar samarbetet med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för din uppgift, samtidigt som du har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du är strukturerad och ser helheter och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser.

Krav för tjänsten är akademisk utbildning inom kvalitet, teknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare krav för tjänsten:
 • Gedigen arbetslivserfarenhet av kvalitetsarbete i projektverksamhet inom anläggning- och/eller infrastrukturprojekt eller annan typ av projekt relevant för vår verksamhet.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser gärna att du har:
 • Erfarenhet som Projektledare i verksamhetsutvecklingsprojekt.
 • God kunskap om standarder såsom ISO 9001.
 • Annan dokumenterad utbildning inom kvalitetsarbete.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad på kontoret i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå eller Västerås.
 • Sista ansökningsdag är 2024-03-20.
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50% #LI-hybrid
 • Resor förekommer i denna tjänst.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställd med start enligt överenskommelse.
För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Marcus Jacobson på 010 - 475 85 66. För frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta ansvarig rekryterare Carl Isaksson på 010 - 489 20 28. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 mars 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.