IT-säkerhetsarkitekt till Svenska kraftnät

IT-säkerhetsarkitekt till Svenska kraftnät

Har du ett genuint intresse för IT-säkerhet och lockas av tanken att få arbeta i en innovativ organisation med ett samhällsviktigt uppdrag? Vi förstår dig!

Svenska kraftnät är den myndighet som har regeringens uppdrag att säkerställa en hållbar och säker elförsörjning. Energibranschen och Svenska kraftnät genomgår en stor omvandling med en kraftig ökning av förnyelsebar produktion och stor efterfrågan på el i samband med elektrifieringen. Du erbjuds en mycket spännande roll i kärnan av energiomställningen där IT-säkerhet spelar en viktig roll i arbetet framåt.

Om tjänsten

I rollen som IT-säkerhetsarkitekt tillhör du ett team av IT-arkitekter med ansvar för att leda det strategiska arkitekturarbetet på Svenska kraftnät. I ett nära samarbete med dina kollegor ansvarar du för kartläggning av nuläget och utformning av IT-säkerhetslösningar som möter organisationens framtida behov. Du förväntas vara drivande och delaktig i hela processen, från kravställning och design till införande och implementering.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på huvudkontoret i Sundbyberg. Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifterna. Resor kan förekomma i tjänsten. #LI Hybrid

Dina arbetsuppgifter

I rollen ingår att fram målarkitekturer och färdplaner för domänen IT-säkerhet. Du kartlägger och dokumenterar Svenska kraftnäts totala behov av IT-säkerhetslösningar. Det ingår också att rekommendera hur Svenska kraftnäts totala behov av IT-säkerhetslösningar skall tillgodoses. Du utformar och granskar IT-säkerhetslösningar ur ett arkitektoniskt perspektiv och medverkar i Svenska kraftnäts IT-arkitektforum.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen har du en gedigen bakgrund inom IT-arkitektur och IT-säkerhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet eller kombination av utbildning och arbetslivserfarenhet. Vidare har du
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av att jobba som IT-arkitekt i enlighet med etablerade arkitekturmetoder, verktyg och processer.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av att utforma och implementera processer och systemstöd kopplade till IT-säkerhet i större organisationer (mer än 500 anställda).
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Därutöver är det meriterande om du har
  • Certifiering inom IT-arkitektur t.ex. IASA eller DFK.
  • Certifiering inom IT-säkerhet t.ex. ISC2 - CISSP/ISSAP, Ethical hacker eller ISACA-CISM/CISA.
  • God kännedom inom ett eller flera av följande områden: IAM, PKI, nätverksinfrastruktur, serverinfrastruktur, katalogtjänster, plattformar för virtualisering, loggning, applikationssäkerhet, klientsäkerhet och molntjänster.
  • God kännedom om vilka möjligheter och begränsningar som gäller avseende lösningsval för svenska myndigheter.
  • Erfarenhet av säkerhet i OT-miljöer.
  • Erfarenhet av att driva säkerhetsfrågor mot leverantörer såsom vid kravställning, uppföljning, förfrågning och utvärdering.
  • Utrett och analyserat IT-säkerhetsincidenter.
Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har en stark vision för hur IT-säkerhetslösningar borde fungera i kombination med en stor förståelse för att frågeställningarna kring IT-säkerhet är komplexa och har många intressenter. Du har ett resultatorienterat förhållningssätt, är tydlig i din kommunikation och lyhörd inför utmaningar kopplade till IT-säkerhetsfrågor. Vi uppskattar din förmåga att samarbeta med dina kollegor i teamet likväl som med andra funktioner på Svenska kraftnät. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Hunter & Tailor, kontakta gärna rekryteringskonsult Jennifer Ahlberg på tel. 073 516 06 08 eller maila till jennifer.ahlberg@huntertailor.com.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Läs mer om Svenska kraftnät på www.svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.