Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Förvaltnings-och utvecklingsledare för OT på anläggning

Publiceringsdatum
17 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Svenska kraftnät
Email
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Förvaltnings- och utvecklingsledare erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

I rollen som förvaltnings- och utvecklingsledare får du ansvara för vår verksamhetsdomän OT på anläggning (Operationell Teknik på anläggning) där du agerar i nära samarbete med din motsvarighet på IT-divisionen. Du kommer att vara länken mellan Nätdivisionen och IT för frågor om våra digitala system ute i våra anläggningar. Du kommer få en viktig roll i det stora skiftet i teknik som nu sker ute i våra anläggningar.

I rollen ingår att:
 • Följa upp utvecklings- och förbättringsinitiativ på operativ nivå inom både linje- och projektverksamhet för din domän.
 • Ansvara för att leda, planera och starta i gång aktiviteter som sker mot beslutad förvaltningsplan.
 • Ansvar för IT-systemens budget och resursallokering samt ansvara för att följa upp och rapportera.
 • Säkerställa att det finns en tydlig koppling mellan de initiativ som drivs och den plan som finns framåt. Vi behöver dig som kan balansera mellan både delarna och delta i tekniknära frågor. En viktig del i rollen är att ta vara på specialisternas utvecklingsbehov, prioritera och driva förändring.
Som förvaltnings- och utvecklingsledare tillhör du enheten Kontrollanläggning Teknik under avdelning Stationsteknik som ansvarar för förvaltning och den tekniska kravställningen på kontrollanläggning. Enheten består idag av 19 medarbetare.

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga då du kommer ha många olika kontaktytor rollen, det krävs att du kan relatera till människor på ett lyhört sätt och kommunicera tydligt. För att bli framgångsrik i den här rollen ser vi att du har god helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet i din roll samt för verksamhetens bästa. Du är stabil och har gott omdöme för att göra korrekta prioriteringar och fokusera på rätt saker i ditt beslutsfattande trots att det ibland kan vara under en stressig situation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har kandidatexamen inom relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har även:
 • Minst tre års erfarenhet av arbete i eller nära IT-systemförvaltning och/eller IT-systemdrift
 • Arbetat i en ledande roll i minst två år, exempelvis som projektledare, teamledare eller förvaltningsledare.
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har:
 • En masterexamen inom relevant område eller har arbetslivserfarenhet inom industriella applikationer.
 • Har erfarenhet av att ta fram förvaltningsplaner eller liknande planer.
 • Erfarenhet att hantera budget.
 • Erfarenhet av att utveckla leverantörsrelationer i en beställarroll, erfarenhet från elbranschen samt arbete i en förvaltningsledarroll.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Resor kan förekomma då vi verkar över hela landet. Sker vanligtvis några dagar om året.
 • Sista ansökningsdag 8 december 2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
Kontakta gärna rekryterande chef Hampus Bergquist, tel. nr. 010-475 84 48 alternativt ansvarig rekryterare Anna Charles, tel. nr. 010 - 475 99 81. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet.

Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.

För anställning i säkerhetsklass 1 och 2 krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. För mer information om säkerhetsprövning: https://www.svk.se/sakerhet-och-beredskap/sakerhetsskydd/personalsakerhet/

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: https://www.svk.se/jobba-har/var-arbetsplats/

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 dec. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu
https://www.svk.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Sundbyberg
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Sundbyberg
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Sundbyberg
Offentlig Förvaltning
Företagslogga