Enhetschef till IT-infrastruktur och drift

Enhetschef till IT-infrastruktur och drift

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Sverige måste fördubbla elproduktionen när samhället elektrifieras - och Svenska kraftnät har en avgörande roll. För att klara det behöver vi nya digitala lösningar och fler smarta medarbetare som vill skapa dem. Hos oss kan du bli en viktig del av energiomställningen genom att lösa svåra IT-utmaningar inom hela IT-kedjan. Läs mer om Svenska kraftnät här: www.svk.se.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med vår fortsatta tillväxtresa i en roll som enhetschef inom avdelningen IT-infrastruktur och drift!

Om tjänsten

Vi söker en enhetschef till avdelningen IT-infrastruktur och drift som ansvarar för Svenska kraftnäts samhällsviktiga IT-infrastruktur där kommunikationsnätverk, servermiljöer med tillhörande tjänster, den digitala arbetsplatsen, helpdesk och NOC ingår.

Tjänsten kommer att vara placerad på enheten Teknisk Plattform som arbetar med drift, förvaltning och utveckling av verkets Tekniska plattformar, vilka utgör fundamentet för alla IT-leveranser som behövs för en digitaliserad styrning och övervakning av transmissionsnätet för el.

Enheten består av ett tjugotal medarbetare som är teknikspecialister med kompetens inom områden som virtualiserade servermiljöer, Backup/Storage, Unix/Linux-administration med mera.

Hela avdelningen genomför just nu stora strategiska förflyttningar både av teknisk och strukturell art och vi söker dig som vill vara med och driva det spännande arbetet.

Tjänsten är tillsvidare och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor i tjänsten förekommer. Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifterna. #LI Hybrid

Dina arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef leder du enhetens verksamhetsområde, du har personal- och budgetansvar för enheten.

Att vara enhetschef innebär även att du planerar, genomför, följer upp och återrapporterar till avdelningschefen. Du håller regelbundna möten och avstämningar med medarbetarna på enheten och ansvarar för enhetens verksamhetsutveckling, planering och uppföljning. Ditt arbete kommer att ske i nära samarbete med enhetens Tjänsteansvarige som ansvarar för enhetens operativa arbete i form av daglig IT-drift, leveranser och förvaltning.

Du initierar och genomför förbättringar på enheten som ligger i linje med avdelningen och verkets strategiska planer.

Vidare bidrar du till avdelningens verksamhetsutveckling.

I rollen ingår även att du är:
  • Medlem avdelningens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga enhetschefer driver avdelningens samlade verksamhet framåt.
  • Medlem i styrgrupper för projekt med infrastrukturbehov där du representerar din enhet såväl som avdelningen.
  • Vikarierade IT-driftschef vid ordinarie chefs frånvaro.
Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom din roll och samarbeta med kollegor

Din bakgrund

Du har högskole-/universitetsutbildning om 120p/180hp, alternativt motsvarande utbildning eller kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av:
  • Flerårig erfarenhet av chef- och ledarskap (inklusive personalansvar), inom IT-infrastruktur
  • Gedigen arbetslivserfarenhet med teknisk inriktning gärna med fokus på IT-drift
  • Ansvar för IT-tjänsteleveranser i en roll som leverantör
  • Praktiskt arbete med förändringsledning
Det är meriterande om du också har erfarenhet av:
  • Agila arbetssätt
  • Kunskap om informations- och IT-säkerhetsarbete i komplexa miljöer
  • Som om chef inom organisationer med höga tillgänglighetskrav och 24/7 verksamhet
Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är van att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och tar hänsyn till det större perspektivet samt förstår din roll, men också ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Som ledare är du relationsskapande och leder dina medarbetare med tydlighet och stor empatisk förmåga, du motiverar och stödjer dina medarbetare, samtidigt som du både ur ett taktiskt och strategiskt perspektiv utvecklar enhetens verksamhet. Du har hög integritet, är trygg i dig själv och har mod att fatta beslut i tuffa situationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Julia Möhlnhoff, tel. 010 475 83 43 alternativt ansvarig rekryterare Victoria Waltenberg, tel. 010 350 90 45. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 6 februari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande och vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vill du vara med och jobba i en IT-organisation där ditt arbete betyder någonting, på riktigt?

Vi är i dag ca 400 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 140 personer kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till förnybar energi.

För att lyckas med målen så kommer vi använda oss av den senaste tekniken för att bland annat byta ut hela vår IT-infrastruktur samt öka vår utvecklingstakt kring system, digitalisering och processer. Allt utan att tumma på säkerheten förstås.

Om du skulle trivas att jobba och utvecklas i en växande organisation, och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Sveriges viktigaste IT-jobb hittar du här
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.