Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Enhetschef Projektdokumentation

Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som chef för enhet Projektdokumentation erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

Enheten Projektdokumentation ansvarar för att teknisk anläggningsdokumentation i stations- och ledningsprojekt utformas, hanteras och överlämnas till förvaltning enligt riktlinjer och fastlagda rutiner. Medarbetarna ingår som projektmedlemmar i alla Svenska kraftnäts stations- och ledningsprojekt och lägger huvuddelen av sin tid på projektarbete.

Som chef för enheten Projektdokumentation kommer du att leda dina medarbetare som ansvarar för hantering av all teknisk anläggningsdokumentation i pågående stations- och ledningsprojekt i nära samarbete med informationsägare och mottagande part på förvaltningssidan. Som enhetschef skapar du förutsättningar för ett effektivt arbete och vid behov stödja medarbetarna i prioriteringar samt stödja verksamheten på bästa möjliga sätt. Enheten har idag 15 medarbetare och ett antal resurs- och projektkonsulter. Till enhetschefens hjälp finns fem teamledare som har operativt arbetsledningsansvar för respektive team.

I rollen som enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar och säkerställer bemanningsplanering, rekrytering samt upphandling av konsulter. Du är del av ledningsgruppen för avdelning Stationsprojekt och medverkar i styrgrupper såväl internt som i externa forum för att utveckla verksamheten.

Verksamhetsutveckling och strategiarbete gällande anläggningsdokumentation ingår som en naturlig del i rollen då nya arbetssätt och fokus på digitalisering, ledtidsförkortning och effektivisering krävs för att hantera den höga tillväxttakten.

Om dig

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du har en förmåga att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter och du har en god förmåga att skapa struktur för att vidare skapa resultat. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samt förstår din roll i helheten, men ser också till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har en akademisk examen inom relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Vidare har du:
  • flerårig chefserfarenhet med personal- och budgetansvar
  • erfarenhet av förändringsarbete i en ledande position
Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete i tekniskt komplexa projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av teknisk anläggningsdokumentation och att du har erfarenhet av att med digitala verktyg effektiviserat verksamheter.

Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg. Placering på lokalkontoren i Göteborg, Luleå eller Sundsvall enligt överenskommelse.
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor förekommer i denna tjänst
  • Sista ansökningsdag 11 oktober 2023
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning
  • I denna rekryteringsprocess tillämpas tester
I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Sophie Berg, tel. nr. 0704 04 56 44 eller via e-post sophie.berg@avancos.se. Rekryterande chef är Camilla Älvegran, tel. 010-475 88 64 och ansvarig rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 9773. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 okt. 2023 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare