Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Enhetschef för Nät- och anläggningssystem till Svenska kraftnät

Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Enhetschef för Nät- och anläggningssystem erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT-jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 400 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 180 personer kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Om tjänsten
I rollen som enhetschef kommer du att ha ansvar för din personal och enhetens budget samt vara medlem i ledningsgrupper och styrgrupper. Du kommer även att vara objektägare för enhetens IT-förvaltningsobjekt och ansvara för rekrytering och konsultupphandling.

Tjänsten kommer även innefatta att planera, genomföra, följa upp och rapportera till avdelningschefen om enhetens arbete, hålla möten med medarbetarna, bidra till verksamhetsutveckling, fungera som förändringsledare och säkerställa resursplanering och resursallokering för enhetens roller.

I rollen som enhetschef kommer du att bidra med att lösa utmaningar som rör personalledning, budgethantering, förändringsledning och verksamhetsutveckling.

Du kommer att få möjlighet att utvecklas inom personalledning, budgethantering och strategiskt arbete samt utbyta erfarenheter med erfarna kollegor. Detta är en spännande roll för den som vill utvecklas och vara med och forma framtiden för enheten och avdelningen.

Enheten Nät- och anläggningssystem tillhör avdelning IT Applikationsförvaltning och består idag av 29 medarbetare (12 anställda, 17 konsulter).

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du är en ledare som kan inspirera och guida andra, samtidigt som du är lyhörd och öppen för andras idéer. Du har även god samarbetsförmåga och kan arbeta effektivt i team. Du har en helhetssyn och kan se hur olika delar samverkar för att uppnå gemensamma mål. Det är också viktigt att du är strukturerad och kan hantera komplexa arbetsuppgifter på ett organiserat sätt. Slutligen bör du vara stabil och ha förmågan att hantera stressiga situationer på ett professionellt sätt för att kunna leverera ditt bästa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning minst 120p, alternativt motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Vidare har du:
 • Ledarerfarenhet inom en organisation i förändring och tillväxt.
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom IT, gärna med fokus på förvaltning/utveckling.
 • Gedigen förståelse för samspelet mellan utvecklingsprojekt, förvaltning och drift.
 • Förändringsledning
 • Erfarenhet av förvaltningsmodeller (t.ex. PM3), projektledningsmetodik (t.ex. PPS), agila arbetssätt, ramverket ITIL.
 • Styrning och uppföljning, såväl ekonomisk som verksamhetsmässig.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har:
 • Erfarenhet av strategisk planering.
 • Erfarenhet av och kunskap om informations- och IT-säkerhetsarbete i komplexa miljöer.
 • Erfarenhet som chef inom organisationer med höga tillgänglighetskrav och 24/7 verksamhet.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Resor kan förekomma i denna tjänst, både inom Sverige och Europa
 • Sista ansökningsdag 5 juni 2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
 • I denna rekryteringsprocess tillämpas tester
I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Lars Anderberg, lars.anderberg@hrmab.se alt. +46 70 579 57 60 samt Albin Lindeberg, albin.lindeberg@hrmab.se alt. +46 76 129 95 52. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68 Du når dem också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet.

Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.

För anställning i säkerhetsklass 1 och 2 krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. För mer information om säkerhetsprövning: https://www.svk.se/sakerhet-och-beredskap/sakerhetsskydd/personalsakerhet/ ””

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: https://www.svk.se/jobba-har/var-arbetsplats/

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare