Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Dokumentationsansvarig till Svenska kraftnät

Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som dokumentationsansvarig erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

Enheten Projektdokumentation ansvarar för all teknisk dokumentation i pågående stations-, lednings och kabelprojekt. Ansvaret för den tekniska anläggningsdokumentationen innefattar beställning, mottagande och granskning av dokumentation från leverantör samt inläsning i dokumenthanteringssystem. Teknisk dokumentation inkluderar manualer, ritningar och data knutna till Svenska kraftnäts anläggningar och utgör underlag för förvaltning och drift av dessa.

En dokumentationsansvarig ansvarar för hantering av teknisk dokumentation i anläggningsprojekt. Till anläggningsprojekt, räknas mindre och större ny- ombyggnationer av nätstationer, ledningar och kabel.

Som dokumentationsansvarig är du en del av en projektgrupp, där du förväntas bidra till att tidplanen hålls, samt efterlevnad av Svenska kraftnäts riktlinjer, men även att hantera alla typer av frågeställningar kring dokumentationen som kommer från projektmedlemmar, både interna och externa.

Själva hanteringen av teknisk dokumentation innebär bland annat att delta i framtagandet av förfrågningsunderlag, säkerställa att våra dokumentationskrav uppfylls av entreprenör/projektör, koordinera dokumentationsleveranser (internt/externt), utföra ritningsteknisk granskning, läsa in granskad och godkänd dokumentation i vårt digitala system etc.

Eftersom Svenska kraftnäts uppdrag kraftigt utökats så behöver vi bli fler samtidigt som vi behöver arbeta effektivare. Vi är inne i en kraftig expansion där vi skall göra mer på kortare tid för att tillgodose Sveriges behov av el, så förändringstrycket är stort på alla oss som arbetar. Det är en spännande tid, men den kräver också att man som medarbetare kan vara med och skapa något nytt när inte alla förutsättningar är kända. Samtidigt som vi vill fortsätta hålla hög kvalitet i det vi gör.

På samma gång som vi arbetar i projekt så behöver vi också utveckla verksamheten. Hur kan vi göra saker bättre? Hur kan vi bli mer effektiva? Det är frågor som vi hela tiden ställer oss. Som en del i vår härliga enhet, förväntas du också vara delaktig i vår verksamhetsutveckling där du får möjlighet att samverka inom hela Svenska kraftnät och utveckla både bredd och djup i din roll.

Vi är drygt 30 personer på enheten inklusive konsulter. Vi är resurser i samtliga anläggningsprojekt som Svensk kraftnät driver. I dagsläget är det över 300 stycken! Vi är indelade i fem team efter teknikområde och varje team har en teamledare.

Om dig

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga med en naturlig förmåga att samarbeta med andra. I rollen kommer det vara centralt att samverka med olika kontaktytor och det är därför viktigt att du har en god förmåga att skapa och underhålla relationer externt och internt. Det är viktigt att du kan arbeta metodiskt, självgående och kvalitetsmedvetet men samtidigt uppvisa en flexibel inställning i ditt arbetssätt. Tydlighet är viktigt och något du eftersträvar i din kommunikation till andra.

Vi ser att du har en högskoleexamen eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Alternativt har du förvärvat arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer likvärdig för tjänsten.

Du har även:
 • Erfarenhet av teknisk dokumentation.
 • Erfarenhet av digitala system för informationshantering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Du har gärna erfarenhet av:
 • Erfarenhet inom projektarbete.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av att leda och fördela arbete inom projekt.
 • Erfarenhet av ritprogram, t ex CAD.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Sundsvall, Sollefteå, Göteborg eller Luleå.
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Sista ansökningsdag 25 september
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
Kontakta gärna rekryterande chef Susanna Hammarberg tel. nr. 0767242961 alternativt ansvarig rekryterare Anna Kalzén, tel. nr. 010-350 92 53. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 sep. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare