Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Dokumentationsansvarig Station till Svenska kraftnät

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Dokumentationsansvarig erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba som Dokumentationsansvarig med teknisk dokumentation av våra anläggningar. Du kommer att tillhöra enheten Teknisk anläggningsinformation vars kärnuppgift är att förvalta den tekniska dokumentationen för Svenska kraftnäts anläggningar.

Om tjänsten

Som dokumentationsansvarig kommer du ingå i enheten ”Teknisk anläggningsinformation” som idag består av 11 medarbetare med olika teknik- och kompetensområden samt en enhetschef och 5-7 konsulter. Det finns en erfaren kollega på plats som ser fram emot en förstärkning vilken även kommer vara din fadder.

Organisatoriskt tillhör du division Nät och avdelningen Anläggningar. Enheten ”Teknisk anläggningsinformation” ansvarar för att förvalta den tekniska anläggningsinformationen för Svenska kraftnäts anläggningar och vi hantera kontakten med andra huvudmän i dokumentationsfrågor.

Vi stödjer projekt- och förvaltningsverksamheten med kompetens inom området förvaltning av teknisk dokumentation och det är vi som är specialister på detta. Vi arbetar även med anläggningsinformation och verksamhetsprocesser kopplat till teknisk dokumentation och ingår i ett antal olika initiativ och projekt inom myndigheten.

Enheten är en viktig spelare bland annat inom vår stora satsning mot ökad digitalisering och vi förser IT-förvaltningen med specialistkompetens inom teknisk anläggningsinformation.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på något av våra kontor i Sundbyberg, Sundsvall, Sollefteå, Luleå och Göteborg.

Möjlighet till distansarbetet kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifterna.

Dina arbetsuppgifter

Rollen innefattar följande arbetsuppgifter;
 • Hantering av teknisk dokumentation och anläggningsinformation i vårt anläggningsregister samt eftersökning av analog och digital dokumentation.
 • Exempel på arbetsmoment kan vara att kvalitetsgranska, uppdatera och samordna ritningar och tillhörande dokumentation ut mot beställare och leverantörer. Du har mycket kontakter såväl internt som externt.
 • Ärendehantering gällande teknisk dokumentation och anläggningsinformation via ärendehanteringssystem, arbetsorder och tillhörande arbetsuppgifter.
 • Vara en drivande och initiativtagande part vid projektöverlämningar av teknisk dokumentation där du aktivt arbetar för att säkra kvalitet och krav för överlämningar.
 • Som medarbetare på enheten ingår det att aktivt bidra och delta i strategiska drivningsmöten och utvecklingsinsatser inom informationshantering samt att i övrigt delta i myndighetens allmänna verksamhetsutveckling.
Din bakgrund

Du ska ha en avslutad teknisk eftergymnasial utbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig för tjänsten.

Vidare har du erfarenhet av:
 • Tekniskt dokumentationsarbete
 • Dokumenthantering och objekthantering i affärssystem
 • Arbeta med framtagande av rutiner och arbetsprocesser
 • Tala och skriva flytande svenska och engelska
Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
 • Arbete inom elkraft och eldistribution
 • Arbeta med stationsanläggningar i distributionsnät för el
 • Arbetat som underhålls- eller drifttekniker/ingenjör
 • Van vid att arbeta i dokumenthanteringssystem och ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av dokumentation i CAD, NIS och/eller BIM
Dina personliga egenskaper

I egenskap av projektmedlem är du samarbetsorienterad och månar om ett gott samarbete och arbetsklimat mellan dig och dina kollegor. Du är flexibel och serviceinriktad och anpassar dig smidigt efter förändrade omständigheter. Vidare är du är självgående i ditt arbetssätt genom att ha ett aktivt förhållningssätt till ditt ansvarsområde och dina arbetsuppgifter och hanterar intensiva perioder genom att vara strukturerad och kvalitetsmedveten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Tove Swenson, tel. nr. 0725003325 alternativt rekryterare Anna Kalzén, tel. nr. 010-350 92 53. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 17 april 2023.

Lyssna gärna mer om Svenska kraftnät här:

Vår arbetsplats Svenska kraftnät (svk.se)

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 apr. 2023 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare