Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Controller med inriktning finansiell riskhantering till Svenska kraftnät

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du samtidigt ta möjligheten att utvecklas och växa genom att utforma en ny centraliserad verksamhet för finansiell riskhantering?

Då är detta en roll för dig!

Om tjänsten

Elmarknaden har utvecklats snabbt de senaste åren och Svenska kraftnät har ett marknadsvårdande uppdrag. I linje med detta uppdrag erbjuder Svenska kraftnät möjligheter till säkring av elpris genom derivat. Vi ser också ett behov att utveckla arbetssättet inom finansiell riskhantering. Samtidigt inrättas en sammanhållen funktion för hanteringen av säkerheter så som prissäkringsprodukter till marknaden, valutasäkring och bankgarantier. Du kommer att driva arbetet med att bygga upp den centrala funktionen för finansiell riskhantering som ingår i Ekonomistyrningsenheten.

Ekonomistyrningsenheten svarar bland annat för Svenska kraftnäts planerings- och uppföljningsprocess, långsiktiga finansiella prognoser, riskhantering, finansiella analyser och beslutsunderlag. Enheten svarar för både stöd och expertkunnande som skapar förutsättningar för ledningen och verksamheten att fatta medvetna beslut och därigenom nå sina mål.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Controller har du ett övergripande ansvar för finansiell riskhantering som exempelvis motpartsrisker och säkring mot kreditrisk, valutarisk, elprisrisk, affärsverkets in- och utlåning samt löpande uppföljning och rapportering.

Du kommer att ansvara för de styrande dokumenten, arbetssätt, processer och den löpande uppföljningen. I tjänsten ingår även att stötta verksamheten och att driva utveckling tillsammans med andra funktioner så som redovisning, inköp och elmarknad. Du kommer också att föra dialog med externa parter som till exempel entreprenörer och utställare av säkringar, bedöma risk i projekt och ta fram underlag för beslut.

Din bakgrund

Vi ser att du är civilekonom, nationalekonom, matematiker eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och har flera års yrkeserfarenhet kopplat till finansiell riskhantering. Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av elmarknaden eller andra finansiella marknader. Har du arbetet i en större organisation eller myndighet i en middle- eller frontoffice funktion är det meriterande.

Dina personliga egenskaper

Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet i leveransen. Du har omdöme och integritet, gör avvägningar och tar hänsyn i beslutssituationer samt styrs av värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Du arbetar gärna mot mål och fokuserar på resultatet samtidigt som du är serviceinriktad med intresse, vilja och förmåga att hjälpa verksamheten för att hitta lösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Lars Anderberg, lars.anderberg@hrmab.se alt. +46 70 579 57 60 samt Albert Lundgren, albert.lundgren@hrmab.se alt. +46 70 236 36 99.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22 mars 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare