Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Business Controller för vår portfölj- och pro-gramverksamhet

Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Business Controller för vår portfölj- och programverksamhet erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

Rollen som Business Controller på Nätdivisionen innebär att du arbetar med ett strategiskt- och verksamhetsnära fokus för att bygga upp en övergripande förståelse för vårt genomförande av divisionens anläggningsprojekt.

Tjänsten kommer innefatta att du analyserar, strukturerar, definierar och följer nyckeldata för att dra slutsatser och prognostisera utfall. Du skall bistå verksamheten med en förbättrad helhetssyn, rapportering och analys för att framhålla portföljens karaktär. I rollen kommer du bidra med att ge divisionen en god överblick av våra anläggningsinvesteringar (portfölj, program och projekt) i genomförandefas. Du kommer få ett brett ansvarsområde som syftar till att taktiskt styra rätt och effektivisera oss när volymen av projekt växer rejält.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom vår Nätdivision då rollen arbetar tvärfunktionellt och blir en viktig brygga mellan erfarna kollegor som finansdirektör, divisionscontroller, portföljexperter och programcontrollers.

Som Business Controller får vår portfölj- och programverksamhet tillhör du avdelning Programledning och du kommer rapportera till avdelningschefen. Avdelning leder, styr och rapporterar program och ger support till genomförandet genom nyckelkompetenser t ex programledning, tidsplanering, riskhantering och kontraktsförvaltning.

Om dig

Vi söker dig som har god förmåga att både tänka nytt, utveckla och förenkla processer som redan finns idag. Du trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till främst divisionscontroller och chef för avdelning Programledning. Som person är du prestigelös och tillförlitlig och har stor ansvarskänsla när det kommer till ditt arbete. Du har lätt att skapa nya relationer och har ett positivt och flexibelt förhållningssätt. Du har ett proaktivt förhållningssätt och är driven med fokus på ständiga förbättringar i processer och verktyg. Du trivs med att arbeta övergripande och har en god förståelse och kunskap för detaljer och dess påverkan på helheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har högskoleutbildning inom ekonomi/finans eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har flerårig erfarenhet av:
 • Att driva och leda rapportering-, budget- och prognosprocesser
 • God förståelse för siffror, och är van användare i olika system och inte främmande för databashantering i Excel och PowerPoint
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande:

 • Om du har erfarenhet av bygg- anläggning- eller energibranschen
 • Kunskaper i UBW (fd Agresso) och Antura Projects.
 • Erfarenhet av att driva och leda tvärfunktionella verksamhetsprojekt
 • Arbetat nära med eller i ledningsgrupp
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
 • Möjlighet till distansarbete enligt distansarbetsavtal
 • Resor kan förekomma i denna tjänst inom och utom Sverige
 • Sista ansökningsdag 2 oktober 2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
Kontakta gärna rekryterande chef Johan Ulleryd, tel. nr. 010-475 9784 alternativt ansvarig rekryterare Caroline Kirschon, tel. nr. 010-350 92 49. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Fler från samma arbetsgivare