Aspirantprogram inom Luftledningsprojektering

Aspirantprogram inom Luftledningsprojektering

Vill du vara en del av den pågående energiomställningen och bidra till ett mer hållbart samhälle och framtid? Brinner du för teknik och vill få möjlighet att arbeta med Sveriges kanske viktigaste infrastruktur? Då är vårt aspirantprogram något för dig!

Svenska kraftnät söker nu dig som är nyexaminerad ingenjör med max två års arbetslivserfarenhet som vill få en chans att prova på olika teknikområden innan du slutligen får en tjänst som teknikstöd.

Om tjänsten

Vårt aspirantprogram är utformat så att du under ett års tid får möjlighet att prova på att arbeta inom olika områden. Du får en helhetssyn samtidigt som du får chansen att prova på flera olika områden och lära känna olika enheter på Svenska kraftnät. Parallellt varvas detta med olika utbildningar och studiebesök. Programmet bedrivs på avdelningen Ledningsprojekt.

Avdelningen Ledningsprojekt driver lednings- och kabelprojekt från beställning till färdig anläggning. Vi bemannar med projektledningsresurser och teknikstöd inom projektering och byggnation. Avdelningen består av fem enheter och en stabsfunktion.

I rollen Teknikstöd Projektering är vi bryggan mellan beställarsidans projektledare och uppdragskonsulternas projekteringsuppdrag, i de investerings- och reinvesteringsprojekt där luftledning ingår. I rollen är vi även länken mellan projektledaren och övriga teknikspecialister och konstruktörer på Svenska kraftnät kopplat till frågor som kommer från uppdragen. Vi genomför även egen projektering samt arbetar med BIM/3D-CAD.

Aspirantprogrammet ger dig en unik möjlighet att hitta din blivande yrkesroll samtidigt som du är en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet. Efter avslutat program fortsätter din anställning tillsvidare vid en av avdelningens enheter.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Efter avslutat program finns det möjlighet att bli stationerad på våra lokalkontor i Göteborg, Sundsvall, Luleå och Sollefteå i samråd med närmaste chef.

Tjänsten är tillsvidare och provanställning tillämpas.

Dina arbetsuppgifter

Under ditt år som Aspirant får du möjlighet att prova på olika teknikområden innan du slutligen får en tjänst på en av våra enheter. Då kommer du få fortsätta att utvecklas och arbeta med tekniska frågor i våra utbyggnadsprojekt samt i förvaltning av vårt transmissionsnät.

Arbetsuppgifterna sträcker sig allt från att agera stöd till projektledaren i projekteringsfrågor mellan beställare och konsult, till att utveckla processen för Svenska kraftnäts luftledningsprojekteringar. Projekten sträcker sig från tidig utredningsfas till byggnationsfas. Du deltar i verksamhetsutvecklingen inom området. Du kan även komma att delta i Svenska Kraftnäts interna projekteringar.

Du kommer bland annat att:
  • Medverka vid projektmöten, projekteringsmöten, byggmöten och liknande
  • Att med seniort stöd bereda underlag till uppdateringar av tekniska riktlinjer inom området luftledningsprojektering
Här ges möjligheten att utvecklas inom området och utbyta dina erfarenheter med kompetenta kollegor inom enheten och i samverkan med många andra internt och externt.

Tjänsteresor inom Sverige förekommer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en teknisk ingenjörsexamen inom t.ex. elkraft, energiteknik, maskinteknik, samhällsbyggnad, väg och vatten 0ch bygg eller motsvarande inriktning som vi bedömer relevant för tjänsten med en examen 2021, år 2022 eller förväntas ta sommaren 2023.
  • Du har maximal 2 års arbetslivserfarenhet efter slutförd examen.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
  • B-körkort är ett krav.
Vidare är det meriterande om du har:
  • Erfarenhet inom anläggnings-eller infrastrukturprojekt
  • Examensarbete inom elkraft eller bygg- och anläggning
Vänligen bifoga ett utdrag av dina betyg i din ansökan.

Dina personliga egenskaper

Som person är du väl medveten om mål och kvalitet och lägger i ditt arbete vikt vid att leva upp till aktuella krav. Du är initiativtagande och trivs i en roll där du har mandat att självständigt ta beslut. Då rollen innebär många kontaktytor internt och externt behöver du vara kommunikativ och ha en mycket god samarbetsförmåga. Du tror på en öppen dialog, en kollektiv förmåga och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna en av de rekryterande cheferna Petra Johansson 010-4759969 eller Per Galmén, tel. nr. 0721471009 alternativt ansvarig rekryterare Anna Kalzén, tel. nr. 010-350 92 53. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 5 februari 2023. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.