Collection & Trading medarbetare till Ikano Bank

Collection & Trading medarbetare till Ikano Bank

Om företaget

Ikano Bank startades i Sverige precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett bra alternativ i vardagen. Vi slog upp dörrarna 1995 och finns idag i åtta länder, bl.a Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, UK och Österrike. Ikano Bank är en del av Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom bank, bostad, produktion, försäkring, data-analys och detaljhandel, som äger 51 procent av banken. Ingka-koncernen, en strategisk partner i IKEAs franchisesystem som driver över 378 IKEA-varuhus i 31 länder, äger resterande 49 procent av banken. Ikano Banks huvudkontor ligger i Malmö och företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång grundades. Vi erbjuder säljstödjande finansiering till företag, samt enklare bankprodukter till privatpersoner. Vill du veta mer om vår styrelse, vår ledning och ersättningar kan du göra det på sidan för bolagsinformation.

Om tjänsten

Är du redo och ta nästa steg och vill vara med på en utvecklings- och digitaliseringsresa på ett företag som växer? Är du nyfiken, tycker om att lära dig nya saker och vill utvecklas tillsammans med oss. Då kan det här vara rollen för dig!

Vi söker en driven och målmedveten medarbetare till vårt Collection & Trading team för B2B. Det närmsta teamet består i dagsläget av 8 engagerade och kompetenta medarbetare. Teamet är en viktig del av Ikano Bank där vi driver inkassoärenden och säljer säkerheter, olika objekt, med målsättningen att minimera kreditförluster för banken. Varje uppdrag är unikt och där du kommer att förhandla och besluta om bästa skräddarsydda lösningen.

Om rollen

Collection och Trading teamet som du kommer att bli en del av har till ansvar att hantera både factoring och leasingfordringar och är Ikano Banks kompetenscenter för kravhantering av B2B. Du kommer att vara specialiserad och fokusera på leasingfordringar och försäljning av objekt. Din roll innebär att proaktivt kontakta våra kunder för att få i gång betalningslösningar. I det fall vi konstaterar att det finns ett objekt som ska säljas så tar du vid. Det dagliga arbetet består i att utreda vilka möjligheter som finns att sälja objekt på andrahandsmarknaden till bästa pris. Du kommer att ha nära kontakt med våra leverantörer i landet som hjälper oss med återtag, värdering och försäljning. En del av ditt arbete är att utreda var objekt finns, vilket skick de är i och vilket värde som det kan tänkas ha.

Obeståndshantering är en del av vårt dagliga arbete och där du kommer att vara involverad i konkurser och rekonstruktioner av våra slutkunder samt vara huvudkontaktperson för konkursförvaltare och rekonstruktörer. I ditt ansvarsområde ingår handläggning och uppföljning av ärenden, säkerställa regelefterlevnad, kontakt med olika intressenter och att förhandla fram den bästa lösningen för samtliga parter. Du arbetar med ett brett kontaktnät både internt och externt i form av kollegor, kunder, klienter, partners, leverantörer och juridiska rådgivare.

Din bakgrund

Vi tror att du har ett par års erfarenhet av reskontra- eller inkassohantering. Alternativt så har du arbetat med kundservice eller som telefonsäljare av finansiella tjänster och/eller leasing. Det är ett krav att du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både i tal & skrift. Om du har erfarenhet av att sälja objekt eller har vana att hantera, handlägga och utreda komplexa ärenden så är det meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här rollen och söker dig som är driven och har en stor vilja att lära dig nya saker och vill utvecklas. Vidare så trivs du i en roll där du kommer att få ta initiativ till att utveckla nya metoder och arbetssätt. För att lyckas i rollen behöver du trivas med att ha många kontaktytor samt träffa uppgörelser. Andra viktiga egenskaper är att du är prestigelös, kommunikativ och en god relationsbyggare. Du har förmågan att självständigt driva och slutföra dina uppdrag med god struktur och uthållighet, Du tycker om att arbeta i ett team och bidrar med god laganda samt att samarbeta med olika enheter inom Ikano Bank och ge hög service.

Ansökan

I denna rekrytering har Ikano Bank valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Sundbyberg
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 mars 2023 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.