Strategisk HR-partner till Migrationsverket

Strategisk HR-partner till Migrationsverket

Migrationsverket

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Migrationsverket befinner sig i en spännande förändringsfas med att integrera HR-processer i verksamheten. Vi söker dig som trivs med att arbeta i en dynamisk och rörlig organisation tillsammans med kunniga kollegor inom vår HR-avdelning. Våra värdeord mod, empati och tydlighet vägleder oss i vardagen. Du erbjuds en ändamålsenlig introduktion till din roll och möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Nu söker vi en strategisk HR-partner med ansvar för stöd till region Nord, en av tre regioner på Migrationsverket som omfattar länen Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland, Gävleborg, Dalarna, Uppsala, Västmanland, Stockholm, Södermanland och Gotland. HR-partner kommer stötta regionens ledningsgrupp och är ett nära stöd till regionchef, biträdande regionchefer och dennes sektionschefer. Regionen har för närvarande 9 sektionschefer som leder 69 enheter.

Du kommer utgöra en av två strategiska HR-partners i regionen. Arbetet utförs självständigt likväl som i samarbete med chefer i region Nord och tillsammans med strategisk HR-partner kollega. Arbetsuppgifterna är komplexa och av analyserande och strategisk karaktär där utveckling ofta förekommer.

Du är en del av HR-avdelningen som består av cirka 70 medarbetare med så väl generalist som specialistkompetens inom bl.a. arbetsmiljö, HR-support/lön, arbetsrätt, kompetensutveckling och kompetensförsörjning.

Du har din placering vid vårt kontor i centrala Sundbyberg.

Arbetsuppgifter

Som HR-partner arbetar du proaktivt med att förankra, stötta och följa upp arbetet i HR-processerna i regionen. Du etablerar metoder och rutiner för arbete inom samtliga HR-processer så att de omsätts i konkreta aktiviteter och resultat inom t ex ledarutveckling, strategisk kompetensförsörjning, lönerevision, omställning samt hälsa och arbetsmiljö.

Du har nära samarbete med dina kollegor inom HR-avdelningen, ingår i HR-forum och tar en aktiv roll i utvecklingsarbetet inom HR.

Som HR-partner för region Nord får du möjlighet att fokusera på aktuella regionala frågor och stötta regionen och ledningsgruppen i att ta fram regional kompetensförsörjningsplan och på ett tydligt och coachande sätt driva arbetet framåt.

Personliga kompetenser

Du visar trygghet, ett gott omdöme och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du har mod att agera efter din egen övertygelse och tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du styrs även av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och förändrar din inriktning när målen ändras.

Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet i denna rekrytering.

Krav

Akademisk utbildning inom HR, personal eller beteendevetenskap alternativt annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete som HR-strateg, HR business partner, HR-partner eller motsvarande roll. Du har erfarenhet av att leda, coacha och utveckla chefer och ledare i vardagen så väl som i ledningsgrupp. Du har erfarenhet av arbete med strategisk kompetensförsörjning. God kunskap i, och praktisk erfarenhet av arbetsrättsliga frågor samt MBL och förhandlingar. Du har även erfarenhet av statlig arbetsrätt samt erfarenhet av omställning där verksamheten behöver etablera alternativt avvecklas på olika orter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande:

Erfarenhet av att ha en drivande roll inom förändringsledning, projektledning eller verksamhetsutveckling inom HR. Kunskap om tillitsbaserad ledning och styrning. Erfarenhet av att arbeta med systematisk arbetsmiljö på strategisk nivå. Vi ser även att du är van med att hålla i presentationer och workshops.

Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning kan bli aktuellt.
Arbetstid: Kontorsarbetstid alt. förtroendearbetstid.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Sundbyberg. Vissa resor kan förekomma men vi har väletablerade rutiner för digitala möten.
Tillträde för befattningen: sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 3 april 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

https://migrationsverket.varbi.com/what:job/jobID:601085/?lang=se

Referensnummer

3.3.1-2023-3875

Kontakt

Carl-David Svensson, 010-4854875

Om rekryteringsprocessen

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På arbetsgivarverket.se kan du läsa mer om vad det innebär

Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.

Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan "Lediga jobb och intresseanmälan" på migrationsverket.se: Alla lediga jobb på Migrationsverket just nu - Migrationsverket

Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson Carl-David Svensson
Telefon 010-4854875
Område Sundbyberg
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.migrationsverket.se/
Sista ansökningsdag 3 apr 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!