Technical support engineer M&C, temporary to end of 2019

Technical support engineer M&C, temporary to end of 2019

Technical Support Engineer M&C, temporary to year end 2019

På Xylem arbetar 16 500 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.

Då en av våra anställda går på föräldraledighet behöver vi en vikarie under 6 månader. Avdelningens ansvar är att kontinuerligt arbeta med att vidareutveckla och stödja supportavdelningar i våra säljbolag världen över. Avdelningen skall ha kontroll över de olika supportavdelningarnas kompetensnivå inom området Monitor & Control och arbeta med att utveckla kompetensen så att man lokalt kan ta hand om sina kunder. Avdelningen ska även stödja säljorganisationen på ett professionellt sätt i olika frågor. Vid produktlanseringar skall avdelningen vara med och stödja projektet genom att, tillsammans med marknads-avdelningen, ta fram utbildningsplaner för säljbolagen samt genomföra utbildningen. Avdelningen skall vara det ultimata expertcentrat dit säljbolagen kan vända sig då deras kompetens inte räcker till. Vi söker därför en: serviceinriktad Ingenjör som vill ha kontakt med hela världen

Arbetsuppgifter
Som Teknisk Supportingenjör kommer du att ge teknisk support till säljbolagen för M&C produkter samt ge förslag till olika tekniska lösningar. Du kommer även att utbilda och bygga upp teknisk kompetens på Säljbolagens serviceavdelningar. Du är placerad på kontoret i Sundbyberg men i rollen ingår resor till våra drygt 50 säljbolag som är spridda runt om i världen. Resor kommer att utgöra 30-50% av tjänsten. I arbetet ingår också att;
  • utföra systemtester
  • vid behov bistå i utvecklingsarbete
  • skapa standardkonfigurationer till våra styrenheter
  • ingå i förbättringsprocesser och projekt för att utveckla support
  • medverka till att utveckla rutiner för avdelningen.
Bakgrund
För att vara framgångsrik i denna roll har du en högskoleutbildning inom el/elektronik/data/datakommunikationsområdet. Du har arbetat några år som ingenjör, gärna inom elektronik och/eller data. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av SCADA, VFD samt programmering av styrsystem.

Du har en god teknisk förståelse och du har mycket goda kunskaper i engelska och goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Vi söker efter dig som agerar affärsmässigt, är analytisk samt förstår kundens behov och prioriteringar. Du är även flexibel i ditt sätt att arbeta och är inte rädd för att fatta egna beslut i det dagliga arbetet. Framförallt är du självgående, serviceorienterad och trivs med att stötta både medarbetare och kunder.

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser: www.xylemwatermark.com .

Ansök till denna tjänst genom www.xyleminc.com > Careers > Search Openings. Har du frågor är du välkommen att kontakta Göran Åkesson Manager Global Support & Training 08-475 61 49 eller Lovisa Sunnemar Berglund, HR, 08-475 62 47. Placering: Sundbyberg. Resor: 0%. Välkommen med din ansökan snarast vi sköter urvalet löpande, dock senast 2019-04-24.

Representant för Unionen är Mikael Lövås och representant för Sveriges Ingenjörer är Lukas Limrell, 08-475 60 00.

www.xylem.com
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 13 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2012 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Läs mer på www.xyleminc.com/jobbahososs

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com.