Sommarjobb Sundbyberg 2019

Sommarjobb Sundbyberg 2019

Sommarjobb

Xylem är ett ledande globalt vattenteknikföretag som ägnar sig åt att utveckla innovativa teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Företagets produkter och tjänster transporterar, behandlar, bevakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el- och gasindustrin. Sammanlagt har Xylem drygt 17 000 medarbetare med omfattande applikationsexpertis och stort fokus på att identifiera mångsidiga, hållbara lösningar. Xylem, vars huvudkontor ligger i Rye Brook New York, hade en omsättning på 4,7 billioner USD under 2017 och är verksamt i över 150 olika länder genom en rad marknadsledande varumärken.
Namnet Xylem härstammar från klassisk grekiska och är den vävnad som transporterar vatten i växter. Namnet belyser vår ingenjörskonst inom vattenområdet genom att förknippa den med den bästa sortens vattentransport - den som finns i naturen. För mer information, besök oss på www.xylem.com

Varje år anställer Xylem sommarjobbare på de olika avdelningarna på utvecklingscentret i Sundbyberg. Flera av våra anställda har börjat sin karriär här via sommarjobb. Vi erbjuder dig som studerar möjlighet att lära dig arbetslivets grunder, insyn i hur ett industriföretag drivs och du får engagerade, hjälpsamma arbetskollegor. Därför söker vi till sommaren 2019

nyfikna sommarjobbare med intresse för vattenteknik

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kan variera stort beroende på vilka avdelningar som är i behov av sommarjobbare. Vi gör vårt yttersta för att du som sökande skall få så stor nytta av din utbildning som möjligt.
Exempel på tidigare sommarjobb:
  • Systemutveckling
  • Att tillsammans med produktägare och konstruktörer på R&D delta i tekniskt utredningsarbete samt att genomföra ändringsuppdrag inom produktdata och CAD.
  • Skapa/justera tekniskt underlag med hjälp av CREO (3D-CAD), exempelvis sammanställningsritningar/detaljritningar. Vårda produktstrukturer i PLM-system (Tapir/K012)
  • Självständigt ansvara för produktion och uppdatering av teknisk information.
  • Sätta samman experimentell modellutrustning för mixers. Assistera vid fältprovning. Tillverka mätutrustning för fältprov.
  • Programmering/Bildbyggnad i AquaView 7, SCADA.
  • Jämföra användarvänlighet mellan olika pumpstyrningar. Inkluderar driftsättning, drift och service.
  • Modifiera ett existerande LabView program till ett testverktyg förautomatiserad systemtestning.
  • Order-läggning/-bevakning/-planering, fakturering, kundkontakter.
Personliga egenskaper
Som person kan du uttrycka dig väl i tal och skrift. Du trivs med att arbeta självständigt och är noggrann som person. Att hålla utlovade tider till kund är en självklarhet. Du kommer att arbeta under eget ansvar, där bra kommunikation och initiativförmåga är viktiga egenskaper. Du tycker att problemlösning är stimulerande och har en hög analytisk förmåga. Vi är ett glatt gäng som hjälper varandra och vi uppskattar en positiv inställning.

Bakgrund
Flera av våra sommarjobb kommer troligen att kräva att du kommit en bit i din högskoleutbildning som med fördel är inom maskin, elektro, IT eller övrig teknik. Men personer med andra utbildningar är också välkomna att söka. Vi ställer inga krav på tidigare arbetslivserfarenhet men självklart är tidigare erfarenhet av värde.
Rekryteringsprocessen pågår löpande fram till sista april och vi ber dig ha tålamod med att processen drar ut på tiden. Perioden då arbete kan erbjudas varierar utifrån avdelningarnas behov.

Ansök genom att klicka på Apply knappen nedan. Har du frågor är du välkommen att kontakta Francisco Leal, HR, +46 8 475 67 78. Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31.
Representant för Unionen är Mikael Lövås och representant för Sveriges Ingenjörer är Lukas Limrell, 08-475 60 00.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 13 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2012 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Läs mer på www.xyleminc.com/jobbahososs

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com.