Data Engineer med fokus på affärskrav, Swedbank

Data Engineer med fokus på affärskrav, Swedbank

Har du en passion för kreditrisk och kreditriskmodeller och är nyfiken på att lära dig mer?

Om tjänsten:

Som Data engineer hos Swedbank kommer du att samarbeta med dina kollegor i olika team. Du kommer att arbeta i ett team som både stöttat och utmanar varandra till att skapa de bästa lösningarna. Du kommer att utveckla och förvalta kreditriskmodeller inom ramverket för Intern riskklassificering, och även lära dig mer om bankens kärnverksamhet.

Om teamet:

Group Risk som är en koncernfunktion med uppgift att mäta, rapportera och analysera hela Swedbanks risker, varav den största risktypen är kreditrisker. Inom värdeströmmen Credit Risk Models arbetar vi med att implementera de kreditriskmodeller som behövs för att bedöma bankens portföljrisker och framtida kreditförluster. Vi i IRB Models-teamet implementerar specifikt de modeller som ryms inom ramverket för Intern Riskklassificering, IRB, till exempel Probability of Default (PD) och Loss Given Default (LGD). Teamet på 11 personer består av Produktägare, Scrum Master, Data Analysts, Data Engineers samt Data Steward.

Är det här du?
  • En kandidat eller magisterexamen inom ett för rollen relevant område, exempelvis data-/systemvetenskap.
  • Erfarenhet av SQL, datamodellering, Informatica/ODI/andra ETL-verktyg, Teradata/andra databaser.
  • Tycka om att analysera affärskrav och diskutera lösningar med beställare, vilket utgör den största delen av arbetet.
  • Ha bra kommunikationsfärdigheter och vara en teamplayer som tycker om att dela med dig av dina kunskaper och att lära av dina kollegor.
  • Ha förmåga att driva och koordinera initiativ.
  • Intresse och förståelse för bank och finans.
  • Goda kunskaper i engelska och svenska.
  • Bonus om du har erfarenhet av SAS.
Vad erbjuder dom dig?

På Swedbank är medarbetarna vår största tillgång. Vi har en kultur som bygger på respekt, inkludering och öppenhet, där varje medarbetares röst är viktig. Vi stöttar kontinuerlig utveckling. Du som arbetar hos oss leder din egen utveckling och hittar utmaningar som inspirerar dig. Vi värnar om ditt välmående och erbjuder en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Som anställd ingår du i gruppgemensamt prestationsprogram och erbjuds tjänstepension, frivillig sjukförsäkring samt andra attraktiva förmåner. Vi arbetar genom våra värderingar: Öppen, Enkel och Omtänksam. Tillsammans levererar vi en positiv och unik upplevelse för våra kunder. Tillsammans gör vi skillnad.

Hos oss har du chansen att bli en del av ett kunnigt och hjälpsamt team, som arbetar tillsammans för att leverera tillförlitliga kreditriskmodeller som har stor betydelse för Swedbank.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 2022-09-29.

Arbetsplats: Stockholm, hybrid

Kontaktpersoner

Mina Souttih, +46 73 55 88 933

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster
Mer info
Kontaktperson Mina Souttih
Telefon 0812050433
Område Sundbyberg
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 sept 2022 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna och 156 kontor i Ukraina. Koncernen finns i även Köpenhamn, Helsingfors, Kaliningrad, Luxemburg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Peterburg och Tokyo. I december 2009 uppgick balansomslutningen till 1 795 miljarder kronor och antalet anställda till ca 20 000.