Svenska kraftnät söker en ingenjör för nätmodeller och analysapplikationer

Svenska kraftnät söker en ingenjör för nätmodeller och analysapplikationer

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara delaktig i arbetet med de IT-system och modeller som är en förutsättning för en hög driftsäkerhet i elsystemet. Du kommer att tillhöra enheten Driftsystem som består av femton personer. Enhetens övergripande ansvar är att underhålla och utveckla de IT-system som används av Svenska kraftnäts kontrollrum.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll kommer du ansvara för underhåll och utveckling av den nätmodell som är grunden för de analysapplikationer som används av Svenska kraftnäts kontrollrum och driftanalysfunktion. Du kommer också agera expert på dessa applikationer, vilket innefattar andra linjen support och användarstöd, kravställning och test vid vidareutveckling samt dokumentation.

Flera stora utvecklingsprojekt pågår just nu med syfte att utveckla metoder och verktyg för Svenska kraftnäts analysverksamhet - exempel är införande av en ny kapacitetsberäkningsmetod samt en ny balanseringsmodell i norden. Då kunskapen om nätmodeller och analysapplikationer är central för den förändring vi driver mot finns goda möjligheter till utmanande roller i dessa projekt.

Vårt erbjudande till dig
Du kommer få möjlighet att utveckla dina kunskaper om det nordiska kraftsystemet som en del i ett väl fungerande team av kompetenta kollegor. Du bidrar tack vare det nära samarbetet med Svenska kraftnäts kontrollrum till att vi alltid håller Sverige lysande. Du kommer in i en tid som präglas av utveckling, med spännande arbetsuppgifter för den som visar engagemang och är villig att lära.

Din bakgrund
Du ska ha god elkraftteoretisk kunskap förvärvad genom examen inom elkraft eller energisystem, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett eller flera av dessa områden: kraftsystemmodeller, analysapplikationer (t ex PSS/E), SCADA-system, kraftsystemdrift, programmering, balansering av kraftsystemet och Unix/Linux.

Dina personliga egenskaper
Du är öppen för ny kunskap och intresserad av problemlösning, då du ständigt kommer ställas inför nya frågeställningar för att bibehålla en hög tillgänglighet på och kvalitet i nätberäkningarna. De system du arbetar med är driftkritiska och samhällsviktiga, vilket ställer krav på kvalitetsmedvetenhet och noggrannhet. Du är samarbetsorienterad och initiativtagande, för att bidra till det team som har som mål att stötta kontrollrummet på bästa möjliga sätt.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Maria Ahnfelt, tel. nr. 010-475 80 11 alternativt HR-specialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 november 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svk.se
Sista ansökningsdag 21 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt - i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige.

Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se