Svenska kraftnät söker en Projektkommunikatör

Svenska kraftnät söker en Projektkommunikatör

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som kommunikatör i våra stamnätsprojekt och vara delaktig i utvecklingen av den svenska och europeiska elmarknaden.

Du kommer att tillhöra enheten Kommunikation som består av 15 personer. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Som projektkommunikatör arbetar du både strategiskt och operativt. Du har ett övergripande ansvar för projektkommunikationen i ett större geografisk område samtidigt som du ansvarar för planering och genomförande av kommunikationsinsatser i enskilda projekt.

Rollen kommer även att innefatta:
> säkerställa att kommunikationen görs i enlighet med Svenska kraftnäts övergripande strategi och budskap.
> bidra till den långsiktiga utvecklingen av Svenska kraftnäts kommunikationsarbete
> delta i det redaktionella arbetet
> delta i arbetet med sociala kanaler
> ingå i teamet som har press- och kommunikationsberedskap utanför kontorstid

Ditt arbete utförs i nära samarbete med projektledning, våra projektkommunikatörer och övriga kommunikationsenheten.

Din bakgrund
Du ska ha examen inom kommunikation, media eller journalistik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du:
> erfarenhet av arbete med kommunikation i projekt
> erfarenhet av att producera innehåll till olika kanaler

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
> att arbeta med kommunikation i större projekt, gärna inom infrastruktur, offentlig verksamhet eller elbranschen
> att arbeta brett med kommunikation och förklara komplexa frågor och anpassa budskap efter målgrupp och kanaler
> av arbete med sociala kanaler, film, Adobe CS-paketet och webbpublicerings-verktyget EpiServer

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är en utåtriktad och engagerad person som bidrar med egna idéer, driver frågor och sätter igång och fullföljer kommunikationsaktiviteter. För att trivas i rollen tror vi att du tycker om att ha många interna och externa kontakter, samarbeten i olika grupperingar och även tycker om att tala i såväl stora som mindre sammanhang. Du har även helhetssyn och förmåga att prioritera. Vi ser också att du är nyfiken och vill fördjupa dig i Svenska kraftnäts verksamhet. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskrimi-nering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna tf enhetschef Maria Örtenholm tel. 010-475 84 80 eller HR:s rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, Saco, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: for-namn.efternamn@svk.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan senast den 25 november 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Om Svenska kraftnät
Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt - i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige. Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svk.se
Sista ansökningsdag 25 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt - i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige.

Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se