Svenska kraftnät söker en Analytiker inom vattenkraft

Svenska kraftnät söker en Analytiker inom vattenkraft

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med den nationella planen för omprövning av vattenkraftens miljötillstånd. Du kommer att tillhöra enheten Kraftmarknadsanalys på division System. Enheten har i uppdrag att analysera hur elmarknaden och överföringsbehovet kan komma att utvecklas i framtiden samt att genomföra samhällsekonomiska lönsamhetsbedömningar av stamnätsinvesteringar.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som analytiker kommer du att arbeta med Svenska kraftnäts ansvarsområden inom den nationella planen för omprövning av vattenkraftens miljötillstånd. Svenska kraftnät ges i den nya lagstiftningen en central roll i att avväga energinytta och miljöpåverkan i den nationella avvägningsplanen. Du samordnar alla frågor inom ditt område och bevakar att bedömningar av den svenska vattenkraftens betydelse för elsystemet är riktiga. Arbetet handlar både om att tillämpa och utveckla befintliga regelverk samt att utveckla metoder för att beräkna ex. vattenkraftens reglerförmåga.

I arbetet med den nationella planen ingår ett nära samarbete med framförallt Energimyndigheten och Havs- och vattenmyndigheten. Du ansvarar för dialogen med dessa myndigheter, men också med vattenkraftsbranschen, länsstyrelser, kommuner, Miljö- och energidepartementet med flera. I arbetet ingår också att kontinuerligt delta och bidra i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden.

Vårt erbjudande till dig
För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom Svenska Kraftnät. Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom kraftsystemområdet och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik/miljö-/naturvetenskap/teknik/lantmäteri/samhällsbyggnad eller motsvarande relevant utbildning. Du har flera års erfarenhet från energibranschen och har arbetat med krafthandel, elmarknaden eller andra nära områden. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vidare är det en fördel om du har du erfarenhet av:
> Drift och planering av vattenkraftsproduktion eller annan relevant erfarenhet inom vattenkraftsområdet
> Myndighetsarbete eller annan offentlig verksamhet
> Vi ser gärna att du har erfarenhet av vattenförvaltning

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du driver och samordnar Svenska kraftnäts arbete med den nationella avvägningsplanen krävs det att du är målinriktad och strukturerad med mycket god analytisk förmåga. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och tycka om att bygga nya relationer, då rollen har kontakt med såväl interna som externa intressenter.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vi undanber oss hjälp från rekryteringsföretag.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Oskar Engblom, tel 010-475 82 03, alternativt HR-specialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 18 november 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svk.se
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt - i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige.

Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se