Svenska kraftnät söker dig som vill utveckla dammsäkerheten i landet

Svenska kraftnät söker dig som vill utveckla dammsäkerheten i landet

Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och bidrar till att utveckla och stödja tillsynen av dammsäkerheten i landet.

Du kommer att arbeta på enheten för Elberedskap som består av 14 personer. Enhetens övergripande ansvarsområden är Svenska kraftnäts uppgifter inom elberedskap, krisberedskap, civilt försvar och dammsäkerhet.

Inom dammsäkerhetsområdet är vårt uppdrag att främja dammsäkerheten i landet. Det gör vi genom att ge tillsynsvägledning till länsstyrelserna i dammsäkerhetsfrågor och genom att samverka för en effektiv tillsyn, stödja utvecklingen av beredskap för dammhaverier, främja forskning och utveckling inom dammsäkerhetsområdet och rapportera till regeringen om dammsäkerheten.

Vi behöver nu förstärka enheten med en dammsäkerhetshandläggare.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är framför allt att utveckla och stödja länsstyrelsernas operativa tillsyn av dammsäkerheten. Med dina praktiska erfarenheter av dammteknik och rutiner för egenkontroll kompletterar och stödjer du vår egen och länsstyrelsernas kompetens inom dammsäkerhet. Tillsammans utvecklar vi vägledningar och genomför utbildningar för länsstyrelsens handläggare.

Din placering är på Svenska kraftnäts kontor i Sundbyberg. Tjänsten innebär resor inom Sverige.

Din bakgrund
Vi förutsätter att du har bred erfarenhet av arbete med dammsäkerhet, dammteknik och rutiner för egenkontroll. Du har god kännedom om den svenska regleringen för dammsäkerhet samt ansvar och roller. Du har examen som civilingenjör med inriktning mot vattenbyggnad eller motsvarande kunskap om dammar förvärvad på annat sätt. Då tjänsten innebär resor är körkort ett krav.

Har du erfarenhet av arbete med såväl vattenkraftens som gruvindustrins dammar, samt beredskapsarbete för dammhaveri, säkerhetsledningssystem eller annan specialitet inom dammsäkerhet ses det som meriterande. Även erfarenhet av arbete som t.ex. dammtekniskt sakkunnig, samverkan med myndigheter i dammsäkerhetsfrågor och utbildningsverksamhet (utveckla och genomföra kurser, seminarier etc.) och god datorvana är meriterande.

Dina personliga egenskaper
Du har helhetssyn, är initiativtagande med gott omdöme och har god samarbetsförmåga. Eftersom arbetet innebär kontakter och samverkan med många olika aktörer är du flexibel och duktig på att skapa goda relationer. Du har en god pedagogisk förmåga, stort intresse för att lära ut och du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och behärskar även engelska.

Vi lägger stor vikt vid både kompetens och personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef: Joakim Evertson, tel. nr. 010-475 87 98 alternativt rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svk.se
Sista ansökningsdag 21 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt - i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige.

Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se