Sommarjobba som dammsäkerhetshandläg-gare på Svenska kraftnät

Sommarjobba som dammsäkerhetshandläg-gare på Svenska kraftnät

Vill du också vara med och bidra till att Sverige aldrig stannar? Ta chansen och sommarjobba i en utvecklande och samhällsviktig verksamhet. Nu söker vi en person som vill arbeta med dammsäkerhet hos oss på Svenska kraftnät.

Är du en driven och nyfiken person med intresse för vattenbyggnad och säkerhetsarbete? Då har du chansen nu! Svenska kraftnät verkar som tillsynsvägledande myndighet för dammsäkerhet och ska främja dammsäkerheten i landet.

Svenska kraftnät söker nu dig som är intresserad av utvecklingen av dammsäkerheten i landet. Du kommer att tillhöra enheten Elberedskap som leder Svenska kraftnäts arbete med dammsäkerhet, elberedskap och krisberedskap.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg, och du kommer att jobba hos oss i 4-5 v. uppdelat i juni och augusti.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta tillsammans med Svenska kraftnäts tre dammsäkerhetshandläggare. Dina huvudsakliga uppgifter blir att:
> Sammanställa och analysera den rapportering om dammsäkerhet som dammägarna årligen gör till tillsynsmyndigheten (Excel)
> Upprätta en rapport om årsrapporteringen (Word)
> Uppdatera och ta fram resultat från Svenska kraftnäts dammregister (Excel)
Du kommer att få övergripande kunskap om svenska dammar och gällande regelverk. Du kommer att utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen, och även få kontakter utanför organisationen.

Din bakgrund
Du studerar tredje eller fjärde året på teknisk högskola med inriktning mot vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller motsvarande. Du har läst kurser som ger grundläggande kunskaper inom vattenbyggnad, hydraulik, dammbyggnad etc. Vidare har du goda kunskaper och erfarenhet av arbete i Excel och Word. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper
Arbetet innebär omfattande datasammanställning och analys varför du behöver vara noggrann och strukturerad. Du kommer att arbeta självständigt men även ha kontakter med branschaktörer och myndigheter, och bör därför trivas såväl med enskilt arbete, samarbete inom enheten och utbyte utanför organisationen.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Joakim Evertson, tel. nr. 010 475 87 98. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Säsongsjobb
Hemsida http://www.svk.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt - i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige.

Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se