Säkerhetsspecialist

Säkerhetsspecialist

Just nu händer det väldigt mycket hos oss. Vi bygger ut det svenska stamnätet för att möta framtidens krav på elmarknaden och behov av säkra elleveranser. En resa som ställer höga krav på säkerheten inom Sveriges elförsörjning. Svenska kraftnät har ett särskilt ansvar för säkerhetsskyddet inom elsektorn.

Vi söker nu två stycken säkerhetsspecialister som vill bidra till att skydda elförsörjningen i Sverige och rikets säkerhet.

Du kommer att tillhöra enheten Säkerhet och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Tillträdesdatum är 1 september eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som säkerhetsspecialist bidrar du till att skydda elförsörjningen genom att hålla dig uppdaterad om aktuella hot och risker och utifrån detta formulera säkerhetskrav för verkets egen verksamhet och för elföretag. Du kommer också att arbeta med vägledning och utbildning inom säkerhetsområdet samt med att följa upp och bedöma säkerhetsåtgärder.

Samverkan med myndigheter, elföretag och våra entreprenörer är en självklar del av ditt arbete och du bidrar även i arbetet med att utbilda såväl våra medarbetare som elaktörer inom säkerhet och säkerhetsskydd.

Beroende på dina kompetenser och tidigare erfarenheter kan du komma att arbeta särskilt med frågor som rör fysiskt skydd, eller med att samordna Svenska kraftnäts tillsyn enligt säkerhetsskyddslagen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom säkerhet eller säkerhetsskydd eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har också:
> minst två års relevant erfarenhet av arbete med säkerhet eller säkerhetsskydd samt
> en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhetsarbete inom staten eller elsektorn. Vi ser även gärna att du har goda kunskaper om lagstiftningen inom säkerhetsskyddsområdet. Också erfarenhet av att utforma eller utvärdera fysiskt skydd och åtgärder för tillträdesbegränsning ser vi som meriterande, liksom tidi-gare erfarenhet av att planera, genomföra eller samordna tillsyn.

Dina personliga egenskaper
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är du en självgående och ansvarstagande person som kan lyfta blicken och se din del i ett större sammanhang. Du har lätt för att skapa för-troende och bygga goda relationer och samarbete är en självklar del av ditt arbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter. I den här tjänsten breddas din kunskap inom områden som säkerhetsskydd, elberedskap och informationssäkerhet, och du får fördjupade kunskaper om skyddet av samhällskritisk infrastruktur. Inom myndigheten finns goda möjligheter till fortbildning.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Erik Nordman, tel. nr. 010-475 81 11 alternativt HR-specialist Maria Jäderberg, tel. nr. 010-475 81 23. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 8 juli 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svk.se
Sista ansökningsdag 8 juli (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt - i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige.

Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se